Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragú s nočky

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 514 kJ /
840 kcal
Bílkoviny99,54 g
Tuky42,44 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 491 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy14,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20-30 minut. Krok 3: Sterilované sladkokyselé okurky a sterilovanou kapii nakrájíme na nudličky a s bobkovým listem a estragonem přidáme k masu. Krok 4: Promícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a udržujeme v mírném varu. Krok 5: Z hladké mouky, vejce a soli vypracujeme těsto. Krok 6: Čajovou lžičkou děláme malé nočky, které zavaříme do ragú. Krok 7: Necháme 15 minut vařit. Krok 8: Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby citrónovou šťávou a majoránkou.

Zveřejněno 4. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1GW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1GW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dobré

:-)<3:yes::-K

krásné jídlo, luxusní foto:-K:yes::yes: nebo opačně... jak chceš:-D:-D;-):-)

Hezoučké a chutné :yes::-p

Moc pěkné, líbí se mi tam ty nočky :yes: Krásné to máš :-K

Jídlo vypadá báječně:-K:-p:yes:
Já zavářím nočky zvlášť do vody.Přímo do"šťávy-omáčky"jsem to ještě nezkoušela:-8Měla bych strach,že se mi to v tom množství neprovaří.

varilamyskakasicku:Ivuš,pochupila jsem,že Evka má nočky pouze z vajíčka a mouky.Jen kdyby jsi měla těstíčko příliš husté,tak ho můžeš trochou smetany naředit:-)Já,když dělám nočky(špecle)tak smetanu do těstíčka hned na začátku.

:-p:-p:yes::yes:

:yes::yes:Dobrota:yes::yes:

Bahula: takže mouka, vajíčko, sůl a smetana, nebo smetanu až pak nakonec zamíchám do ragú, o.k. tisknu si to, díky Evi;-);-)

varilamyskakasicku: Nic na tom není,když budeš mít těsto tužší přidej trochu smetany. Dělej je malé, protože pod poklicí nabudou.

Bahula:;-) díky, zkusím, jen ty nočky, jestli se mi povedou;-):-K

varilamyskakasicku: určitě:-K

Bahula: Evi, šlo by to i z kuřecím masem? ;-)

Bibinka: Ty nočky jsou zavařené přímo k masu :-D Také jsi to tak dělala ;-):-K:-K

Holky díky:-K:-K:-K

Pochutnala bych si:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové ragu, vepřové ragu recept, recept na veprové ragů, recepty vepřove ragu, nočky, ragú vepřové, ragu z vepřove kyty, vepřové ragů s hráškem, jak uvařit nočky, vepřové ragú s noky, veprove ragu s nockama, ragů z vepřového masa, rychlé vepřové ragů, nočky z mouky, recept vepřové ragu, jak uvařit ragu, veprove maso s nockama, jak se dela ragu, nočky z hladké mouky, nočky recept

Suroviny:
maso vepřové, olej, sůl, pepř, česnek, vývar masový, kapie sterilovaná, okurky sterilované, bobkový list, estragon, mouka hladká, vejce, smetana, šťáva citronová, majoránka

Přidat fotografie receptu