Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mattahaj

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Bramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla, a ať jich usmažíte kolik chcete, vždycky vám budou nějaké scházet. Varianta s dýní hokaido zavání podzimem. Bramboráky jsou lehce nasládlé a krásně křupavé.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 257 kJ /
540 kcal
Bílkoviny21,56 g
Tuky8,72 g
Vláknina22,12 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy85,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka, oloupeme škrabkou na brambory a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Přidáme 1 vejce, na jemném struhadle nastrouháme nebo rozmačkáme česnek. Krok 4: Přidáme trochu soli, mletý kmín a majoránku. Krok 5: Postupně zamícháváme hladkou mouku podle konzistence, které chceme dosáhnout. Krok 6: V pánvi rozpálíme olej a usmažíme malý zkušební bramborák - kvůli ochucení a konzistenci. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme a dohustíme. Krok 7: Pak už jen smažíme bramboráky. Krok 8: Po opečení dáváme odkapat bramboráky na papírové utěrky.

TIP: Oblíbené recepty z dýně hokaido

Zveřejněno 5. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MGw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MGw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Smažím u přítele, moc zeleninu nemusí, ale zkusil to a chutnalo mu tu..., jde to i bez majoránky:-):-)

:-K ...vynikající, ale jaké jsou studené. už se nedalo zjistit, zmizely hned teplé.:yes: je Váš

Zkusila jsem, ale klasický bramborák je klasický bramborák. Žádný extra zázrak se nekonal..:-S

Nám chutnalo... měla jsem menší dýně ze zahrady, takže placičky byly ideální řešení :yes:
Zmizely hned večer, kdy jsem je dělala :-)

jdu to vyzkouset, vypada to opravdu lakave!:-):yes:

to musím zkusit, vypadá to velmi lákavě:-p:-p:-p

:-p:-):yes:

hmmmm...toto jsem jeste nezkousela....dobrej napad...:yes:

:yes::yes::-p

Já dělám jen z dýně - bez brambor a jsou vynikající. ;-):yes:

:yes::yes:bodík už letí:yes:

Tématické fráze:
bramborák z dýně, dýnové bramboráčky, bramboráky z dýně hokaido, bramborák z dýně hokaido, dýně bramborák, bramborak s dyne, bramborák z dýně, recepty z dýně, hokaido bramborak, bramborak s dyni, bramboráčky z dýně hokaido, bram\orak z dyne, bramboráčky z dýně, dyne hokaido bramborak, dýňové recepty, bramborák z hokaido, dinové bramboráky, dýně jako bramborák, bramboráky z hokaido, pečená dýně dynove placicky

Suroviny:
dýně hokkaido, brambory, majoránka čerstvá, česnek, kmín mletý, sůl, vejce, mouka hladká

Přidat fotografie receptu