Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní kotlety se zeleninou

Šťavnaté vepřové kotlety jsou lehce okořeněné a opékané dozlatova, aby si zachovaly svou přirozenou chuť a šťavnatost. Společně se sezónní zeleninou tvoří vyvážený a zdravý talíř plný barev a chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 211 kJ /
290 kcal
Bílkoviny4,97 g
Tuky9,50 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej, kotlety na okrajích nařízneme a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, přilijeme víno, které necháme z poloviny vyvařit. Krok 2: Přidáme vývar (kotlety ale nemají být celé ponořené) a dusíme doměkka. Krok 3: V polovině dušení přidáme očistěnou a pokrájenou zeleninu, snítku rozmarýnu a společně doděláme. Krok 4: Nakonec vmícháme lžíci chladného másla.

TIP: Jak připravit vývar do zásoby

Zveřejněno 5. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kotlety se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l03l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kotlety se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l03l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes: není co dodat, nádhera , o chuti nemám pochyb :-K

moc krásné:-K

V jednoduchosti je krása :yes: Maris, opět krásný recept, o fotu nemluvě :-K

Nádherná kotletka:yes::yes:

Moc vám děkuju:-):-K
Jitko - měla jsem i čerstvé hříbky, ale nejen houbama je člověk živ;-):-)):-D

Oko se rosí, srdce jásá, žaludek zpívá:yes:

Krásné - postrádám hříbky, aspoň naložené, prosím:-D:yes:

Na prirodno, jak rika magdalenka, tak je to nej. Ja obcas prihodim i nejakou cernou olivu, ale az jako posledni, aby neobarvila maso, prakticky, kdyz je vse hotove. Jako vzdy krasne a jednoduche.

To je mi ale povedené aranžmá :yes: Zelenika, víno, maso:-*:-p, sakra já mám hlad :-!:-D

Moc príma dobrota:-p:yes:a barvičkama to jen hraje:-*:-K

Maruško, moc pěkné, barevné, pochutnala bych si hned:-p;-):yes:

Krásně naservírováno a nafoceno:-K Mně by moc chutnalo Maruško :yes::yes::-p:-K

Minimum surovín, ich prirodzená chuť...:yes:

Tématické fráze:
přírodní kotleta se zeleninou-recept, kotlety se zeleninou, kotleta se zeleninou, přírodní kotlety, recept na přírodní kotlety, přírodni kotleta, kotlety se zeleninou recept, kotlety na zelenině, kotleta s kostí a zeleninou, recept na kotletu se zeleninou, kotleta přírodně, recept na kotlety se zeleninou, přírodní kotlety se zelenonou, přírodní kotlety recept, kotlety, přirodni kotleta s kosti, recept na prirodni kotletu, vepřová kotleta bez kosti přírodně, kotlety na prirodu, prirodni kotlet

Suroviny:
kotleta, víno bílé, cuketa, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, rozmarýn, vývar masový, sůl, pepř mletý, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu