Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 264 kJ / 1 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,17 g |
Tuky | 129,42 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 29,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček.
Krok 2: Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme tak, abychom vydusili smetanu.
Krok 3: Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme.
Krok 4: Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla.
Krok 5: Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Moje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 7 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
paštika z krutích jater,
paštika domácí z krůtích jater,
domácí paštika krůtí játra,
kruti pastika,
domácí paštika z krůtích jater,
paštíka s krůtích jater,
recepty na domáci paštiky, kniha,
krůtí játra paštika,
krůtí paštika recept,
recept na paštiku z krůtích jater,
domácí paštika z krůty,
paštika z krůtích jater recept,
recept na krůtí paštiku,
paštika z krutích kuřecích jater,
paštika krůtí játra,
paštika z krůtího masa,
paštika z krůtího masa,
jemna pastika,
paštíka z krůtích z kuřecích jater,
domácí krůtí paštika
Suroviny:
játra krůtí,
máslo,
smetana,
cibule,
želatina,
pepř,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
česnek,
brusinky,
mandle plátkové
Komentáře (36)