Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštička

Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem portského vína.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kikis

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 282 kJ /
1 979 kcal
Bílkoviny87,99 g
Tuky170,56 g
Vláknina3,46 g
Cholesterol 2,94 g
Sodík 390 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy22,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 2: Na oleji s kouskem másla zpěníme cibulku, prolisovaný česnek, tymián a paštikové koření. Krok 3: Přidáme očištěná játra a restujeme. Krok 4: Když jsou játra téměř hotová, přidáme 3 lžíce portského vína a dalších pět minut restujeme. Krok 5: Játra přendáme do nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: Postupně přidáme máslo, smetanu a zbytek portského. Krok 7: Paštiku naplníme do mističek nebo uzavíratelných nádob, zalijeme rozpuštěným sádlem a dáme do chladu.

TIP: Jak na domácí paštiku

Zveřejněno 7. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgJv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgJv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes::-*

:yes::yes::-p

Moc pěkná, včera jsem ji sem také dávala i když jinak, ale to portské je v tom vynikající;-):-p:yes:

Tématické fráze:
domácí paštikové koření, koření na domácí paštiku, jaké koření do domácí paštiky, koření do paštiky, koření na paštiku, domácí paštička, recepty na paštiku, koření do domácí paštiky, paštička z kuřecích jater, recept na domaci pastiku, domácí paštičky, paštička, recepty na domácí paštiku, recept na domácí paštičky, domácí koření do paštiky, pasticka recept, domací portské, paštička paní domácí, jak udelat jatrovou pastiku, koření na poštiku

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, smetana ke šlehání, víno portské, tymián, sůl, pepř mletý, cibule, olej olivový, česnek, koření, sádlo

Přidat fotografie receptu