Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavkové lasagne

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 746 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny74,75 g
Tuky27,50 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,75 g
Sacharidy119,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Krok 2: Syrová omáčka: na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme a po prechladnutí vmiešame strúhaný sýr. Krok 3: Paradajková omáčka: Paradajky a papriku narežeme na kocky, osolíme a rozvaríme (asi 15 minut). Rozmixujeme a dokoreníme bazalkou a prelisovaným cesnakom. Ak je omáčka príliš riedka, vydusíme ešte tekutinu. Krok 4: Do pekáča dáme polovicu syrovej omáčky a rozložíme pláty lasagní. Krok 5: Na ně navrstvíme polovicu húb, uložíme ďalšiu vrstvu lasagní a zalejeme paradajkovou omáčkou. Uložíme druhú polovicu húb. Krok 6: Zakryjeme treťou vrstvou lasagní a zalejeme zvyškom syrovej omáčky. Krok 7: Pečieme v rúre pri strednej teplote, kým nie sú lasagne mäkké. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme, kým sa neroztopí a nesfarbí dozlata.

Zveřejněno 10. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxWm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxWm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Inšpirovala si ma, začali mi rásť v rajóne podpńovky, tak som včera robila veľmi podobne - len tú "červenú" omáčku som robila trochu inak (na cibuli a cesnaku podusené václavky, na to paradajky a paprika atď). Bolo to výborné.:yes:

Velmi jedlý receptík;-):yes:

lasange: Kto má rád huby, tak si príde na svoje, chutí to výborne:-). Samú ma prekvapilo, aká je dobrá kombinácia húb a cestovín.;-)

to je bezvadné:-)):yes:

Zajimavé ,jak to chutná.:-K

Velmi nejedlé fotografie !

Tématické fráze:
jak připravit vaclavky, vaclavkova omacka, vaclavkové recepty, omacka z vaclavek, recepty jak udělat václavku, jak připravit václavku

Suroviny:
těstoviny lasagne, houby václavky, sůl, pepř, sýr nastrouhaný, mouka hladká, olej, mléko, sůl, pepř, sýr nastrouhaný, rajče, paprika čerstvá červená, sůl, bazalka čerstvá, česnek

Přidat fotografie receptu