Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice na zelí

Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat opuštěný talíř až dáte pekáček na stůl.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarek71

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie644 kJ /
154 kcal
Bílkoviny0,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sterilizované zelí si nachystáme do pekáče, vrstvu po celém dnu asi do 3-4 cm výšky. Do zelí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, kmín, pepř, sůl, nové koření, bobkový list, sušenou petrželku a sušený libeček. Lehce promícháme načechráme a zalijeme bílým vínem. Krok 2: Maso z krkovičky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 3: Rozpálíme pánev se sádlem, maso ještě protáhneme moukou a zprudka opečeme. Naskládáme na zelí, přidáme na povrch ještě trošku cibule. Krok 4: Dáme péct do trouby ze začátku pekáč necháme přikrytý, až je krkovička měkká, odkryjeme.

TIP: Kysané zelí a brambory podle našich babiček

Zveřejněno 12. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgjE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgjE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Pekáček s krkovicí už jsem dlouho nedělala. Zkusím.:-*

:yes: vypadá to pěkně, dalal bych si :-p

Je to mírně cítit vínem,opravdu jen mírně a moc dobré,šťavnaté:-K:yes::-pManžel už si mlaská!!

ahoj, recept mne velmi zaujal a prave na něm pracuji :-) díky

zizala:
V Spanielsku je známe príslovie:
"Una imagen vale más que mil palabras",
co doslovne znamená:
"Jeden obraz stojí viac nez tisíc slov".
Inými slovami:
Jedna fotografia povie viac, nez tisíc slov.

Jarku, také dělávám a je to dost dobré:-p, máš 7.bod:yes:

tejaja: Ale ano, to je jasné. Já jen chtěla říct, že rozumím Dajdě, když napsala, že to vypadá dobře. Nemusím mít většinou obrázek, abych si uměla představit výsledek :-)

zizala: Jarka, s tým neurobíš nič, je nám to dané, 80% informácií prijímame zrakom ;-) Všetci bez výnimky;-)

Z ciziny: Většina lidí je založena spíš vizuálně než verbálně, ke své škodě. Já po přečtení taky většinou "vidím" výsledek svým vnitřním zrakem, stačí mi kvalitní text ;-)

:-p:-p:-p super, to bych prubla :-)

Dajda:
Dobře to nevypadá - schází fotografie.

To vypadá dobře, ukládám.:yes:

:yes:

Tématické fráze:
krkovice na zelí, krkovička na zeli, vepřová krkovice nejlepší recepty, krkovice se zelím, recepty krkovička na zelí, krkovice nejlepší recepty, krkovice, krkovice v zelí, krkovicka v zeli, krkovička se zelím, krkovice zeli, vepřová krkovička nejlepší recepty, zapečená krkovice se zelím, krkovice na kysaném zelí, krkovice recepty, krkovička na kysaném zelí, recept krkovice na zelí, krkovice pecena na zeli, vepřová krkovice na zelí, krkovička a zeli

Suroviny:
zelí sterilované, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, koření nové koření, bobkový list, petrželka, libeček, víno bílé, hořčice plnotučná, krkovice vepřová, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu