Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčíček

Koláč inspirovaný tradiční francouzskou pochoutkou tarte boulangere. Jde o poměrně finančně nenáročný moučník, je rychle hotový a ještě rychleji snězený. Těsto je křehké a křupavé. Pokrývá ho pořádná vrstva jablíček, která pak doplní pikantní meruňková marmeláda.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 264 kJ /
2 453 kcal
Bílkoviny32,63 g
Tuky103,15 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy308,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, soli, nastrouhaného tuku a piva utvoříme těsto. Krok 2: Těsto vyválíme asi na 0,5 cm vysoké a 35 cm široké kolo a přemístíme do olejovým sprejem vystříkané koláčové formy. Krok 3: Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a rozdělíme na koláč. Okraje mírně zahneme. Krok 4: Na jablka poházíme kousky másla a poprášíme vanilkovým cukrem. Krok 5: Pečeme dozlatova na 180 °C asi 20-30 minut. Krok 6: Marmeládu prohřejeme s alkoholem a potřeme hotový koláč.

TIP: Proč se dává pivo do těsta?

Zveřejněno 19. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LGxp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LGxp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

lino: výborný nápad:yes::yes: to muselo být skvělé:-p;-):yes:

Místo gr. kuliček jsem zkaramelizovala ořechy a nemělo to chybu.

Pekla jsem hodně,ale takový recept jsem ještě neměla,co nejdřív ho vyzkouším,díky za něj :-K:-K

:-):yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

moc všem děkuju:-K

Opravdu hezký koláč:-*:yes::yes:

Jako malovaný...;-):-O:-K, ten tvůj koláčíček:yes:

To musí být ohromná dobrota:yes::yes:

:-p:yes: krásný koláč:-K

yanull: Zkus místo ztuženého tuku dát domácí sádlo ;-)

zizala: díky:-K ano, Bibi, to jsou "hrášky z granátu":-D:-D

yanull: no, popravdě, Janulko... nejvíc jsem dělávala pivní štrúdlík, tak se dával taky tento druh tuku... ale od doby, co jsem objevila "Strakoničáky", jsem 100% tuk uvrhla v nemilost:-//, teď jsem ho vzala na milost, a u dělala jsem dobře... snad se pro jednou svět nezboří:-8;-):-D:-D

Bibinka: To jsou semínka granátových jablek ;-)

Naděnko, budu upřímná, ač ztužené tuky mne v kuchyní příliš nelákají, máš koláčk moc hezký a zase ho tam není tolik, aby nás ohrožoval na zdraví, posílám 18. bodík ;-):-K:yes:

rebeka:Rebi, pěkný koláčíček, málo těsta+hodně ovoce to milujeme:-p máš 17.bod:yes: Nemáš navrchu rybíz, ty červené kuličky:-?

Tématické fráze:
meruňková buchta, strakoničáky, granárové jablko v kauflandu, pivný štrudl, recept na strakoničáky, strakoničáky recept

Suroviny:
mouka hladká, sůl, tuk 100%, pivo světlé, jablko, šťáva citronová, máslo, cukr vanilkový, marmeláda meruňková, rum, olej

Přidat fotografie receptu