Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový páj

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 340 kJ /
3 188 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky208,35 g
Vláknina20,14 g
Cholesterol 927 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy258,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibulky nebo pórek očistíme, cibuli oloupeme, vše nasekáme nadrobno a promícháme je s bramborami, asi třemi lžícemi smetany a sušenou cibulkou. Krok 2: Směs osolíme a opepříme. Pokud byste chtěli tomuto bácu věnovat větší pozornost, je možné i nechat cibuli předem na pánvi zkaramelizovat. Krok 3: Z listového těsta vyválíme 2 kulaté pláty. Jedním z nich vyložíme dno i trochu boky vymazané nebo teflonové formy a rozprostřeme na ně bramborovou směs. Uprostřed druhého plátu uděláme otvor, cca 5-6 cm v průměru. Krok 4: Plát položíme přes bramborovou náplň, okraje těsta k sobě dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě ho při 200°C necháme asi 20 minut zapéct. Krok 5: Zbylá vejce rozšleháme se zbylou smetanou a špetkou soli. Otvorem v těstě je vlijeme do koláče - pomůžeme si vidličkou, aby se smetana dostala do celé náplně. Krok 6: Koláč při 180°C dopékáme dalších asi 20-30 minut tak, aby povrch zezlátl, ale nespálil se a náplň se zapekla.

Zveřejněno 19. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXyP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXyP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

no to je kráááása:yes::-D

Děkuji všem za přízeň, tak trochu vylepšené francouzské brambory to byly, ale dobré:-)):-8

No, to bude dobrý Jituš:-p:yes:

Dobrota :yes::yes::-p:-K

Mít doma kousek tohoto páje, také bych šla, jak píše Rebi, do ráje, krásné, dobré, vymazlené ;-):-p:-K:yes: +8:yes:

Zbytečná slova:yes::yes::yes::yes::yes:

tenhle páj, v bříšku ráj:-8:-p:-D hezký recept:yes::-K

:-p:-p:-p:yes::yes:

výborný páj, dělala jsem kdysi dávno rybí páj, ale tento vypadá výborně:-p:-K:yes:

Báječně jídlo, po něm by se u nás jen zaprášilo:-p;-) a navíc krásně načinčané, jsi šikulka:yes:

pipre: aj mne...krásna dobrota!:yes:

Jednoduché jídlo, zasytí a mně by jistě i chutnalo.:yes:+1

Tématické fráze:
bramborový paj, skotsky páj, recept vepřový koláč páj, bramborový páj s vejci, francouzský páj, recept bramborový páj, paj brammborovy, páj bramborový, páj s houbamy, páj s bramborami, bramborový páj recept, recept na slaný francouzský páj, recept na bramborový páj, skotský páj recept

Suroviny:
brambory typ a, sůl, cibulka jarní, cibule sušená, cibule červená, vejce, smetana ke šlehání, pepř mletý, těsto listové

Přidat fotografie receptu