Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou. Podáváme ji s knedlíkem nebo s rýží.

Hodnocení receptu je 4,9 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 265 kJ /
1 975 kcal
Bílkoviny146,93 g
Tuky141,97 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,90 g
Sacharidy26,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme polovinou uvedeného množství slaniny.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda. Krok 3: Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme cibuli dozlatova. Krok 4: Přidáme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Krok 5: Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 6: Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení kontrolujeme. Je-li třeba, podlijeme znovu vývarem nebo vodou. (V této fázi je možné použít pomalý hrnec a připravovat pokrm v něm.) Krok 7: V rendlíku osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce restujeme. Krok 8: Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špekem a okurkou. Krok 9: Necháme krátce provařit. Krok 10: Dochutíme podle potřeby solí a zjemníme kouskem čerstvého másla. Krok 11: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

TIP: Kterou části hovězího masa použít

Zveřejněno 22. 10. 2013

Poznámka autorky rebeka

Inspirace: Kluci v akci. Jenom jsem upravila malinké detaily.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eyzm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eyzm

Marie

Komentáře (45)

maiklovic: promiň, ale to jste nějak zmatený, štěpánská se dělá poněkud jinak.8-(

:-)<3:yes::-K

Gregusa: tak to už byla Štěpánská:-D

Uvařeno podle tohoto skvělého receptu, ale pekl jsem to v troubě při 180° C cca 2 hodiny a fakt moc dobrý.:-K<3 Také jsem k tomu uvařil vejce natvrdo, ale nasekal je nadrobno a přidal přímo do omáčky. tak nějak si z dřívějška upamatuji, že té omáčce také byla.:-K

Dobré.

Podle tohoto receptu vařím již několik let a z jakéhokoli druhu hovězího. Na konci jen přileju malinko vody z okurek. Přílohu máme nejraději s rýží. Někdy přivařím ještě vajíčka a podávám oloupaná a nakrájená na plátky, nebo měsíčky na talíři. Někteří si je přimíchávají do omáčky.
A také dělám s větším množstvím omáčky, jsme omáčkoví.
Opravdu výborný recept :yes::yes::-D:-K

Dnešní oběd, povedl se. Manžel si ještě přidal, takže nic nezbylo. Díky :yes::-) .

Dnes jsem dělala k obědu na přání manžela a dostala jsem velkou pochvalu.:-* Opravdu moc dobrá. Nemám PH, maso jsem po osmažení dala do trouby a vynikající.:yes:
Jestli nevadí, přidám foto.

Super recept, dělám podobně:-)

ještě jednou moc všem děkuju:-K

Není znojemská jako znojemská, ale tato znojemská, to je teda znojemská:yes::yes: Mám naplánováno na pondělí:-K taky pěkně do pomaláče, abych se po dovolené moc neuhnala:-)

Co je na tom, že je jich tu mraky, tahle je jasnou znojemskou královnou :yes::-K

Poctivě prošpikováno!:-p Skvělá klasika za bod!:yes:;-)

:yes::-K

Rebeko, s tímto receptem jsi mi vyloženě potěšila:-K. Celý život miluji kyselé okurky (jako dítě jsem jich snědla mnoho sklenic-také jsem vypadala jako podvyživené děti v Africe). Krásné foto:yes: +12

"Holko v akci" prostě úžasná znojemská:yes::-D a ještě z péra - jemné, krátké masíčko - mňam:-p

Jitkas: díky Jituško, hodná:-K:-K:-K:-K:-K

rebeka: jste obě šikulky;-):-*

rebeka: Krasnou ji mas, chut si dobre pamatuji, je to naramne jidlo, s ryzi perfektni.

varilamyskakasicku: Zadej si na vyhledavaci "Ceska televize online - Kluci v akci". Najdes vsechny jejich recepty prakticky od sameho pocatku i komplet videa poradu.

magdalenka: děkuju, Magduška moja:-K;-):-)

rebeka:aj mne sa to páči...v takejto podobe nepoznám, recept vítam. Podobné neznamená totožné, takže pohoda. :yes:

varilamyskakasicku: to nevím, Ivi, jestli mají své stránky, já si to našla na netu;-) a děkuju moc:-K a čest pro mě, že sis myslela, že je to foto od Drahušky-Aničky:-):-8

Nadi, máš to wow:-p jako vždy, není nikdy, co dodat, jen paráda, krása, bezchybné, jen jsem si vážně myslela, že jde o Aničky fotečky a záběry, ale netrefila jsem se:-)), ale dumám, zda by takto nešla udělat hovězí líčka, pořád je mám v mrazáku a chtěla bych změnu;- Nadi, vidím tady často odkaz: "Kluci v akci", to mají nějaké stránky?;-):yes:

Anna Kocikova: no tobě jo, tobě se povede všechno;-):yes::yes: já to viděla:-8;-):-D
děkuju všem za komentíky:-K

Nevím,jak se píše citoslovce,když taháš sliny dovnitř úst:-D:-Dněco jako sssst,ale jinak,však Ty už budeš,Rebi,vědět:-DMáš to moc mňamkové,mňam:-p:yes::-K
Tak nějaké takové pérečko si vždycky vyříznu z kližky,to je také parádní žraso,když se to povede hezky prošpikovat:-)

Znojmo, vidím tě dvojmo:-D, ale tady to vůbec nevadí, mohla bych ho vidět třeba trojmo;-):-)), máš to, Nadi, krásné a asi bude brzy i u nás. :-p:yes::yes:

No to je nádherný talířek:-pškoda, že to nejde přes ten monitor čorknout:-Du nás by moc chutnalo:yes::yes::-p

Znojemskou dělávám, ale takto jsem ji ještě nedělala a určitě vyzkouším.:yes::yes:+5

yanull: a víš, že jsem se na ten pupík:-D ptala:-? ale ten u nás nevedou, max. tak krk;-) já to hovězí tak miluju... jenom kdyby nebylo tak nekřesťansky drahé:-//

rebeka:Jo Nadi :-K, tak oni ta péra ještě nabízejí mlaďoši?:-) Tak to je pak ouplně jiná, já jsem myslela, že to už je jen nějaký starší řezník teoretik ;-):-)Ještě mne tak napadá, že by tato bašta šla udělat z hovězího pupku, byla bys pro nebo je fakt lepší péro:-? ;-). Jestli jsi měla chutě 3 dny, tak já je budu mít po dnešku do té doby, dokud to nebude u nás na talíři ;-):-)

rebeka: nech si to joooo hele jedu za mamkou, nebo mě přetrhne. nepatří to receptu, ale Rebince. Pak se ozvu :-D:-D:-D:-K:-K:-K

yanull: děkuji, Janulko:-K my máme v masně tři mladé kluky, jsou naprosto úžasní, moc ráda tam chodím, tam je veselo vždycky;-):yes::-D

spagetka: máš pravdu;-) já ji taky dlouho nedělala, a chuť jsem na ni měla tři dny:-8:-D

rebeka:Nadi, víš kolika lidem jsi dnes s panem řezníkem a jeho "pérem" udělala hezký den? ;-):-):yes::-K

rebeka:já to nepřidala a není, vím, že to je dobrý :-p:-p:-p, neboj bude fotečka, mamka to fakt ráda, my taky a nepochybuju, že souhlasit bude. Taky jsem dlouho nedělala. Vidíš. proč se člověk neobrací ke svým kořenům
Víš co? Nech tam ty podobný, ať vybíraj, no ne?:-D:-D:-D:-D

znojemská: ano, je jich tu mraky, to je fakt, ale napište mi, který je stejný;-)

yanull::-D péro... když mi řezník dnes ráno nabízel maso, a řekl: co třeba péro, tak jsem řekla: vy jste éro:-! a chechtala se celá masna:-D:-D

spagetka: Laděnko, já jsem nemyslela, že bys je přidala ty;-), ale jetli tu opravdu najdeš identický, klidně tento smaž, já s tím fakt nemám problém, a když tak jen přidám ke stávajícímu svoje foto;-):-)

znojemská 22. 10. 2013 13:36
Já si teda myslím, že pečeně se většinou peče v troubě a ne, že se dusí v hrnci. Mně to přijde jako normální recept na znojemskou, kterých je tu mraky, sorry:-S

rebeka::-)):-)):-)):yes:

rebeka: rebíšku, je. Ty složité recepty se spoustou přísad. ;-);-);-)
A ty podobné jsem nepřidávala, česný pijonýrský:-D:-D:-D

Nadi :-K, stará, ale výborná klasika, jen jsem se zhluboka nadechla a pak několikrát nasucho polkla :-p;-):-K +3::yes:
P.S. Takové "péro" bych si nechala kdykoli líbit ;-):-):-D:yes:

špagi, je tu něco, co bys ty ještě nedělala:-?:-D
děkuju za ty podobné, kdo jste přidal;-) ale tím, že tohle je pečeně, čili pečené maso a v celku, tak se mi jako podobné ani nezdají;-)

No neblbni, ten tu není? Já ho dělám ne podle Kluků v akci, ale podle maminky, heč :-D:-D:-D a máš to stejný :-O:-O:-O. za chvíli k ní jedu, dobrý nápad;-);-);-), pro inspirativní obídek na pátek (my se vždycky ptáme, na co by měla chuť)
Jinak :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Jo míchám sladkou papriku s hořčicí navíc

Tématické fráze:
kluci v akci, znojemská omáčka kluci v akci, znojemská pečeně, koblihy kluci v akci, kluci v akci recepty, hovězí krk kluci v akci, recepty kluci v akci, znojemska hovezi pecene, znojemska pecene recept, telecí maso kluci v akci, telecí maso recepty kluci v akci, hovězí maso kluci v akci, znojemska kluci v akci, kluci v akci znojemská, hovězí kližka recepty kluci v akci, kluci v akci- videorecepty, kluci v akci hovězí líčka, pepřová omáčka kluci v akci, hovězí líčka kluci v akci, hovězí znojemská

Suroviny:
hovězí zadní, slanina uzená, sádlo, cibule, mouka hladká, okurky sterilované, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, vývar hovězí, máslo

Přidat fotografie receptu