Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole od Jitky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Náročný

Suroviny

Porce: libovolné

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 036 kJ /
2 638 kcal
Bílkoviny57,35 g
Tuky23,49 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy545,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. těsto:
Máslo rozkrájíme na malé kousky, smícháme s moukou a rozpracujeme tak, aby bylo hladké, bez hrudek. Zabalíme do folie a dáme do chladničky odležet. Krok 2: 2. těsto:
Na vál vysypeme mouku. Do té uděláme jamku, dáme do ní žloutky, a vodu smíchanou s octem. Vše smíchat a rozpracovat v těsto, které zpracováváme 15-20 minut, až se tvoří bubliny. Krok 3: Vypracované těsto rozválíme na plát asi 20 x 20 cm a zaválíme do něj máslové těsto, které nesmí přesahovat okraj spodního těsta. Obě tato těsta zpracujeme do čtvercového tvaru postupným překládáním pravá strana, levá, vrch a spodek. Kdy každé přeložení lehce převálíme. Takto složené těsto uložíme do chladničky na 1 hod. Krok 4: Po hodině převálíme stejným způsobem, za dalších 30 minut znova a opakujeme ještě 3x. Než těsto pečeme musí min. 12 hod ležet v chladu. Po uplynulé době těsto rozválíme na tloušťku nože a dělíme radýlkem na proužky 4 x 15 cm. Okraje potřeme na jedné hraně žloutkem a namotáváme na konickou trubičku s přeložením asi 1 cm přes sebe. Konec řádné zamáčkneme a skládáme na plech, vyložený papírem, zamáčknutím dolů, aby se při pečení nerozbalila. Krok 5: Necháme 20 min odpočinout v chladu a pečeme při 200 stupních 8-10 minut (dorůžova). Krok 6: Po upečení stáhneme z trubiček a plníme sněhem. Krok 7: Sníh šleháme nad horkou párou (mísu si dát nad hrnec a šlehat bílky s cukrem).

Zveřejněno 23. 10. 2013

Poznámka autorky amarcha

Je to složitější recept a občas se vám trubičky podaří udělat pěkné tvary a občas ne. Chce to cvik..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole od Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole od Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Z4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Bezvadný recept;:yes::-p

Ty jsou:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p

amarcha: Já chci ke kafi !!!!!! Ty jsou boží!!! :yes:

Děkuju :-K

Krásná práce;-):yes:prosím si jednu kremroličku:-8:-p:yes:+

Teda Jituško,to sis musela hezky máknout;-)Ale výsledek jak vidím,stál za tu námahu:-*Máš to moc hezké:-p:-K:yes:

Určitě je zkuste napoprvé to člověk dělá spíš hokus pokus ale věřím že se povedou. Je to moje nejoblíbenější cukroví ;-)

Ty jsou nádherné, přímo z fotky je vidět jak jsou nadýchané i ten sníh uvnitř, prostě paráda:yes::yes::yes::yes::yes:

určitě jsou božské:yes::-D jsi velmi šikovná, když se pouštíš do tak pracných kremrolí, ale výsledek stojí za to;-)

Vlastne ten začátek ktery přiložíš na tu trubičku se potře jen ten kraj kousíček a pak už namotavam. Já je potírala i vajíčkem rozkvedlaným po povrchu vlastně jen spodek na kterém je to položené ta spodní strana tak tu jedinou nepotírám.

Ahoj Jitka, na niečo takéto stále nemám odvahu. Prečítala som si recept, je zrozumiteľný, len som nepochopila, ten prúžok cesta pred namotávaním na trubičku sa potrie žĺtkom po dĺžke na jednej strane? Tam sa bude prekrývať a teda lepiť? Ďakujem a smekám.

Tématické fráze:
kremrole, kremrole recept, kremrole z kefíru, malé kremrole, trubičky s kefirem, recept na malé kremrole, recept na kremrole, trubičky na kremrole, kremlole, recept na trubičky z polohrubé mouky, kremrole polohrube mouka, tloušťka těsta na kremrole, sníh do kremrolí, kremrole dve těsta, kremlrole z kefíru, kefirove kremrole, kremrole male, male kremlole, kefirove testo ktemrole, nej kremrole

Suroviny:
mouka výběrová, máslo, mouka polohrubá, žloutek, voda, ocet, cukr moučkový, bílek

Přidat fotografie receptu