Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indie od jitky

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 762 kJ /
1 377 kcal
Bílkoviny183,18 g
Tuky42,30 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 4,40 g
Sůl10,39 g
Sacharidy58,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, smícháme se solamylem a sojovkou a necháme odležet 20min. Krok 2: Šunku nakrájíme na kostky, cibuli najemno, jablka oloupeme a nastrouhame nahrubo. Ananas na drobné kousky. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a maso. Opečeme ze všech stran. Krok 4: Přidáme šunku, ananas a jablka. Okořeníme kari, skořicí a solí. Krok 5: Dusíme doměkka a nakonec přidáme smetanu (33%) a krátce provaříme.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 23. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indie od jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/421g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indie od jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/421g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-K;-):-p:yes:

amarcha:

Ať si každý vaří co chce, jistě. Ale proč se proboha něčím takovýmhle chlubit?

Kdybyste čirou náhodou chtěla zkusit, jak fungují skutečná indická jídla (vzhledem chutí i výživovou hodnotou daleko od této vaší kreace), tak se podívejte sem

akochutimasala.blogspot.cz/http://akochutimasala.blogspot.cz/

Myslím, že bych to zblajzl a nepřemýšlel nad pravostí indické kuchyně, dávám:yes::-D:-)):-))

Tento recept znám a je :yes: Dávám bodík.:-)

Já nechápu proč se tady tak hrotí hádky jen kvůli názvům jídel. Nejsem žádný profi kuchař ani jsem to nikdy netvrdila vařím sobě a svým blízkým pro radost a to jak svým výtvorům říkám je jen a jen moje věc. nikomu svůj názor nevnucuji pojmenovávám si je tak jak to cítím já. Tohle je stránka kde každý může vložit recept aby inspiroval jiné - kdo chce a líbí se mu to at to zkusí, kdo ne tak stačí zmáčknout křížek a najít si jiný vyhovující recept. Nejsem dokonalá ale to co uvařím se sníst dá a na to že nemám až tolik zkušeností jako maminky od dětí a paní co vaří roky to i celkem chutná.

Beru všechny vaše komentáře a tento recept jsem získala konkrétně já pod názvem indická pánev, přidala sem si pár surovin které mám ráda - jako ananas apod. Proto sem to nazvala indie od jitky - čili po mém tak říkajíce jak to mám ráda já. Netrvdím že by to s indickým jídlem mělo mít něco společného. Každý ať vaří tak jak chutná jemu :yes:

Neříkám, že mám výcvik profesionálního kuchaře a nikdy se neseknu, také se pořád učím, ale tohle má prostě společného s Indií asi tolik, co smažená curry rýže v čínské restauraci. Ti tam taky nasypou tohle curry koření. Curry je uměle vytvořená směs koření a používá se všude možně, jen né v Indii. A ti co fakt nevědí jaké koření (masalu) tam nasypat tak si koupí směs koření na přesně to jídlo, které budou vařit. Mají jich nepřeberné mnořství. Viděla jsem je i v centru Prahy. Já se to snažím nepoužívat, protože je v tom spousta chemikálií, ale oni jsou na to už toik zvyklí, že jsem jedna z mála, kdo to ještě zvládne bez ohodle sajrajtu (i mezi odrozenýma). I v restauracích do toho sypou tohle. Jen v těch nobl restauracich je sefkuchar co to umi s korenim. Občas se mi to nepovede, to je pravda, ale když ano tak si ten recept uložim a publikuju ho. http://www.fmall.in/images/p011_1_01[1].jpg

mě by moc chutnalo:yes::-D

Vztekloun: Pokud jsem si stačila všimnout, areefeena vkládá autentické a kvalitní indické recepty, teď už s podrobným postupem :yes:;-) Její upřesňující komentář je namístě, kdybyste žil v Americe a četl, jak tam někdo "upravil" původní český recept, třeba znojemskou roštěnou, taky byste se určitě ozval. Ale ono se vždycky lépe kope do někoho, kdo vyčnívá :-//
To není nic proti tomuto receptu, je to indie počesku, jako tu existuje asi sto jídel "čína počesku".

Vztekloun 24. 10. 2013 00:19
Arrefeena: najednou jsi chytrá, jak Horákyňa :-D Nejdřív se podívej, co vkládáš ty a pak kritizuj jiné. Je to Indie od Jitky, jestliže si to takto představuje, tak na tom nevidím nic špatnýho. Nemá to žádný název, jako například "Salát Ceasar", který předem určuje recepturu. Zameť si před vlastním prahem laskavě!!!!:-((

arafina!! a tys to chutnala ze tak blbe kecas?? (beep)!!!

v indii se nepoužívá ani směs curry ani sojová omáčka ani se nepřidává ovoce k masovému jídlu leda tak tamarind nebo sušené švestky :-O připadá mi to jako jídlo možná tak z indonésie. tohle naservírovat manželovi, tak mi řekne že si to teda snim sama a on si radši půjde osmažit vajíčka :-)) česká exotika, ale indie ani zdaleka ne

Tématické fráze:
recepty z indie, akochutimasala, recepty indie, indie recepty, jak naservirovat ananas, jídla z indie recepty, indie jídlo, recept na indii, tamarind recept, indie, indie recept, jídlo indie ti, tamarind recepty, recepty.blogspot, jitka blogspot recepty, recepty tamarind, jídlo z indie, indie jídla, čína počesku-recept, recepty z indie

Suroviny:
prsa kuřecí, šunka, cibule, smetana, jablko, kompot ananasový, koření kari, skořice mletá, omáčka sojová, sůl, solamyl

Přidat fotografie receptu