Švestková klevela kořeněná
Klevela, nebo-li rozvařené ovoce s cukrem, je ideální způsob jak zpracovat přebytky sezónního ovoce. Hodí se jako náplň do různých moučníků nebo jí můžeme ochutit bílý jogurt. Švestková klevela velice příjemně voní po hřebíčku, skořici a rumu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 862 kJ / 1 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,73 g |
Tuky | 2,75 g |
Vláknina | 26,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zralé švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a dáme do hrnce s pevným dnem vařit. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody, ale pokud je ovoce dostatečně zralé, pustí šťávu samo.
Krok 2: Přidáme hřebíček a skořici a za občasného zamíchání vaříme až do rozvaření švestek.
Krok 3: Poté vmícháme cukr a ještě 10 minut vaříme.
Krok 4: Nakonec odstavíme z plotny, vmícháme rum a plníme do čistých skleniček.
Krok 5: Zavíčkujeme, skleničky očistíme a sterilujeme při 85°C 20 minut. Uchováváme ve chladu.
Zveřejněno 24. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková klevela kořeněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jJ8
Moje poznámka
Švestková klevela kořeněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jJ8
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 4 minutami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 18 hodinami
Tématické fráze:
švestková klevela s rumem,
klevela,
švestková klevela,
švestková klevela se skořicí,
co je klevela,
klevela recept,
švestková marmeláda s rumem,
klevela ze švestek,
jablečná klevela,
švestková klevera,
recept na svestkovou klevelu,
švestková klevela recept,
třešňová klevela,
klevera,
klevera ze švestek,
jablečná klevera,
švestková klevela recepty,
meruňková klevela recept,
kleveta ze švestek,
švestková kleveta
Suroviny:
švestky,
cukr,
skořice mletá,
koření hřebíček,
rum
Komentáře (10)