Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková klevela kořeněná

Klevela, nebo-li rozvařené ovoce s cukrem, je ideální způsob jak zpracovat přebytky sezónního ovoce. Hodí se jako náplň do různých moučníků nebo jí můžeme ochutit bílý jogurt. Švestková klevela velice příjemně voní po hřebíčku, skořici a rumu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 862 kJ /
1 640 kcal
Bílkoviny6,73 g
Tuky2,75 g
Vláknina26,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy331,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zralé švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a dáme do hrnce s pevným dnem vařit. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody, ale pokud je ovoce dostatečně zralé, pustí šťávu samo. Krok 2: Přidáme hřebíček a skořici a za občasného zamíchání vaříme až do rozvaření švestek. Krok 3: Poté vmícháme cukr a ještě 10 minut vaříme. Krok 4: Nakonec odstavíme z plotny, vmícháme rum a plníme do čistých skleniček. Krok 5: Zavíčkujeme, skleničky očistíme a sterilujeme při 85°C 20 minut. Uchováváme ve chladu.

TIP: Desatero rad na téma švestky

Zveřejněno 24. 10. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková klevela kořeněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jJ8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková klevela kořeněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jJ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

petram::-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Jana Remkova: Hluboce se omlouvám, ale nebyl čas zpracovat fotky a vložit recept. Příště se polepším ;-)

Hanbáááááá!!! To tady dáš až poté, co už nejsou levné švestky?:-D:-D:-D:-D. Aby tě husa kopla!! To je krááása!!!:yes::yes::yes:

Mňam:yes::yes:

Jo, jo, domácí povidla, mňam:-p:yes:

Taky mám od prapředků. S těmi ořechy to je dobrý nápad ;-):-p:yes:

cathleen: :-));-) No jo, rozmlsaná jižní Morava. Vlašáky u nás byly vzácné :-/ Ale asi je přidám posekané do hotové klevely při podávání, pasujou mi tam :-p:yes:

Taky mám podobný recept:yes: - v tom mém jsou navíc ještě plátky vlašských ořechů ;-)

zizala: Já jsem se ji také naučila od babičky! Ony věděly, co je dobré :-p

Joooo, přesně takhle dělala klevelu babička:-p:-p:yes: A pak ji dávala třeba na lívance nebo tvarohový knedlíky, mňam :-p Letos jsem ji poprvé zkoušela i já, jen jsem ji ještě nestačila nafotit a zpracovat do počítače :-8
Posílám bod ;-)

Tématické fráze:
švestková klevela s rumem, klevela, švestková klevela, švestková klevela se skořicí, co je klevela, klevela recept, švestková marmeláda s rumem, klevela ze švestek, jablečná klevela, švestková klevera, recept na svestkovou klevelu, švestková klevela recept, třešňová klevela, klevera, klevera ze švestek, jablečná klevera, švestková klevela recepty, meruňková klevela recept, kleveta ze švestek, švestková kleveta

Suroviny:
švestky, cukr, skořice mletá, koření hřebíček, rum

Přidat fotografie receptu