Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 784 kJ /
904 kcal
Bílkoviny148,66 g
Tuky20,47 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy18,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky. Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko. Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.

Zveřejněno 25. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpjB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpjB

Marie

Komentáře (35)

Marie Svarcova: Díky, Maruško :-K

:yes::yes::yes:úžasný recept i fotečka <3<3<3<3:-K

Ježkovi oči - tato nádhera mi téměř unikla:yes::-D velmi zdařilé:-p;-)

rebeka:Neděkuj furt:-D, jsem ráda, že kolouch skončil v rukách skvělé kuchařky. Já děkuju za foto a jsem moc ráda, že jste si mlaskli;-)

Andrej, díky za výborný recept, opět jsi mě nezklamala, mlaskali všichni.. maso bylo tak měkké, že i když jsem ho krájela studené, úplně se rozpadávalo... ještě jsem přidala pár lžiček jeřabinového kompotu, prostě luxusní:yes: bodík už jsem dala, dnes jen foto a velké díky:-K

Samozřejmě ,že chutnalo bylo to vynikající. Maso jsem pekla v troubě a nezahušťovala jsem. Dančí je trošku jako hovězí takže z hovězího by to šlo také! Ale hovězí bych servírovala až na druhý den aby to provonělo. Upekla jsem víc než máš v receptu takže zbyde zítra na oběd. Určité to bude ještě lepší. Divočinu máme nejraději až na druhý den! :-D

Veronika Hrozna 27. 10. 2013 12:07
1974andrea:Nevystrkala,nenápadně při televizi jsem pípla,že jsem zapomněla na pivo. Nabídl se sám, že pro něj ráno zajde :-D,přesné jak jsem přepokládala! :yes: Ale mohlo to skončit všelijak,neboť pejsek ho stáhl a on s kapsou udeřil o roh domu a jedno pivo se rozbilo,:-(naštěstí koupil dvě!

maiva:Ivčo, děkuju:-K

A všem ostatním taky za komentíky a hodnocení:-K:-K Pokud nemáte zvěřinu nebo ji nemáte rádi, jistě půjde i z hovězího;-)

Veronika.Hrozna:Verčo, díky moc:-K, doufám, že chutnalo;-) Takže nakonec jsi manžela vystrkala pro pivo, jo?:-D

Fotečku jsem přidala !:yes:

Zvěřinu nemám, ale pěkný recept to je:-p+:yes:máš krásně prošpikované ,foto super - klasika jako vždy od Tebe:yes::yes:

1974andrea: No, nic pošlu "posla" ráno pro pivíčko,co by pro ten svuj žaloudeček "nespáchal" ,že jo!:-D Zatím si to vklidu prošpikuju ! :yes:

Veronika.Hrozna:To černý je sladší. Zkus kdyžtak červený víno;-) S tím to bude taky moc dobrý;-)

Mám na zítra dančí ,šlo by to i s obyčejným pivem nebo je fakt potřeba černé pivo ? Cibulky jsem koupila, na pivo jsem zapomněla. ;-(

Andrejko, paráda. Zvěřina má mimořádně chutné maso a s touhle báječnou omáčkou to musí být:-p:-p

Tématické fráze:
recepty ze zveriny, zverina recepty, kolouch se šípkovou omáčkou, zvěřina na černém pivě, recepty zvěřina kolouch, zvěřina na šípkové omáčce, recepty zveřina, kolouch recepty, jelen sika zverina, zverina na cernem pivu, zvěřina recepty jelen sika grilování, recepty s koloucha, recepty na zvěřinu, zvěřina recepty kolouch, špikované hovězí maso na pivě, jelen sika recepty ze zvěřiny, recept zvěřina, kančí kýta na pivu, zvěřinové recepty, sika zverina recept

Suroviny:
kýta jelení, cibule, výpek, cibulka, tymián čerstvý, jalovec, protlak rajčatový, zavařenina šípková, vývar, pivo černé, sádlo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu