Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové „Mangalica“ na houbách

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 599 kJ /
621 kcal
Bílkoviny100,48 g
Tuky21,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Krok 2: Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec. Krok 3: Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH. Krok 4: Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH. Krok 5: Na pánvi rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy na jemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám. Krok 6: Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny. Krok 7: Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžící hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky. Krok 8: Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat. Krok 9: Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 25. 10. 2013

Poznámka autora Colombo65

Mangalica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. Plemeno se vyznačuje dlouhou vlnitou srstí plavé až černé barvy, která mu umožňuje pást se venku i v tuhé zimě - tím dosahuje přirozeného přírůstku sádla, jež obsahuje velké množství tzv. dobrého cholesterolu. zdroj Wikipedie

http://www.valachy.cz/aktuality/mangalica-vip-mezi...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mangalica

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové „Mangalica“ na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxog

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové „Mangalica“ na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-) a já náhodou Mangalicu znám....tedy z vykládání manžela, který si kdysi musel do práce udělat inseminační kurz.
Jídlo vypadá moc hezky a hlavně dobře :yes:

Mangalicu též neznám:-8,ale vypadá to skvěle;-):yes::-p

;-):-p:-p

Otto zde se nedá nic dodat, to musí být dobrota! :yes::-K

Koukám jak puk:-O co já všechno neznám:-8 Musí to být skvělé:yes:

Tak takové vepřové musí být lahůdka :-p;-):yes:

Oto, krásné a 6.bod:yes:

Foto je přímo žravé:-K:yes::yes:

Krásný recept :yes::yes::-K:-p

Mangalica je skvělá, kupuju u nás na farmářských trzích;-)
máš to prďácké, Otto:yes::yes::-K

jarda Kadic:
.... pudl co dorůstá až 500 kg:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: slov netřeba;-)
Teď teprve vím,co jsem onehdy považoval za prase, křížené s pudlem;-)

OTÍKU..vypadá to úžasně hned bych si dala:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové na houbách, mangelice, prase mangalica, mangalika, maso z mangalice, sádlo mangalica, vepř.na houbách, maso mangalica, vepr.kostky na houbách, mangalica maso, mangalica vepřové maso, mangolica, pftqc@apfti.org.ph loc:cz, vepř na houbách, mail apfti.org.ph loc:cz, vepr.maso na houbách, maso mangalice, mangalice maso, mengalica recepty, prase mangelice

Suroviny:
plec vepřová, houba hřib, cibule, voda, sádlo, pepř mletý, bobkový list, jíška, kmín drcený, koření nové koření

Přidat fotografie receptu