Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 017 kJ /
243 kcal
Bílkoviny5,30 g
Tuky2,50 g
Vláknina3,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem. Krok 2: Každou porci takto ochuceného palce obalíme velmi tenkým plátkem slaniny. Krok 3: Pánev - nejlépe steakovou rozpálíme a přidáme cca dvě lžíce rozpuštěného vepřového sádla. Krok 4: Vložíme okořeněné a obalené vepřové palce. Tyto opečeme ze všech stran, dokud slaninový přebal nebude křupavý – tedy zlatý. Krok 5: Po opečení zabalíme každou porci palce do připraveného alobalu a necháme zabalené cca 10 minut. Krok 6: Mezitím si v malé pánvi na lžičce másla opečeme nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev, kukuřici a nasekanou petrželovou nať. Vše společně prohřejeme a osolíme a opepříme dle chuti. Krok 7: Odložené palce vybalíme opatrně z alobalu tak, aby nám nevytekla šťáva, kterou maso po zabalení pustí. Krok 8: Palce dle velikosti servírujeme vcelku nebo překrojené šikmým řezem. Přelijeme šťávou z masa zachráněnou v alobalu. Podáváme s vařeným bramborem a teplou máslovou zeleninovou směsí. Jako bonus můžeme doplnit karamelizovaným plátkem jablka.

Zveřejněno 26. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nl2P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nl2P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

tak za tyhle palce ti dávám palec:-)):yes:

Otíku;-), hezky jsi navařil:yes: i nafotil:yes: Tahle část vepřové panenky je velmi chutná, já bych si určitě pochutnala:-p:-p

Krásný recept :yes::yes::-p:-K

Palce se u nás těší velké oblibě, tvá úprava se mi líbí:yes:

jak prosté, milý Watsone, a jak působivé:-*:yes::yes::yes:

Palce neznám, ale snědl bych vše.:-D:yes::yes::yes::yes::yes:

;-);-):yes::yes::yes:

Krása :yes:

Otíku,moc pěkný recept a byl by u nás oblíben, jen nevím, kde sehnat palce a jaký kus masa to vůbec je-asi je neznám, jako jsem neznala líčka a ty už dělám;-)....Máš 5.bod:yes:

Ottí,Ty víš,čím podráždit chuťová buňky,viď;-):-))
Nepohrdla bych:-p:yes::-K

Moc pěkné:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:a já mám takový hlad a tady vidím takovou dobrotu:yes:

Tématické fráze:
veprovy palec, top recepty vepřové palce, vepřové palce, vepřové maso palec, palce z vepřové panenky recept, maso palec, vepřový palec recept, vepřové palce recept, vepřový palec z panenky, vepřový palec se zeleninou, vepřové palce recepty, vepřové maso-palec, jak upravit veprove palce, palec maso, palce z vepřové panenky, recepty vepřový palec, vepřové palce z panenky, palce z panenek recept, jak upravit palec od panenky, vepřový palec recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina uzená, rozmarýn čerstvý, pepř, sůl, sádlo, máslo, pórek, mrkev, kukuřice sterilovaná, nať petrželová

Přidat fotografie receptu