Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie963 kJ /
230 kcal
Bílkoviny6,52 g
Tuky3,59 g
Vláknina16,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,03 g
Sůl7,50 g
Sacharidy37,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do horkého oleje dejte smažit česnekovo-zázvorovou pastu. Přidejte cibuli a smažte dokud cibule nezačne zlátnout. Přidejte rajčata a vzápětí channa dal a lauki (tykev). Zamíchejte. Krok 2: Přidejte všechna koření a sůl. Přidejte trochu vody a nechejte vařit na mírném ohni, dokud není vše dostatečně měkké. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 26. 10. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om3k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om3k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Děvčata chana dal je cizrna,neboli římský hrách.Recept vypadá velmi jedle a zdravě.Posílám ti za to bodík.:-p:-K:-)):yes:

Já vyguglila, že je to název pro specielně upravenou luštěninu (hrách, čočka i cizrna třeba), že se sloupne vrchní část slupky, tak nějak jsem to pochopila. Používá se v Pákistánu, Indii apod.zemích. Ono je víc druhů i např.druh s tímtéž názvem a masala.
Tak jsem rozklikla video a autorka uvádí, že Lauki je druh tykve a channa dal je žlutý hrách nebo červená čočka. No a zas jsme chytřejší :yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: Jani to bude asi ten žlutý hrách ;-)

Vůbec nevím, co je channa dal, ale jak už jsem psala, tvé recepty se mi moc líbí:-p

Jedl bych to, dal bych si k tomu ještě kus masa.:yes:

Tématické fráze:
hrách žlutý, hrách recepty, žlutý hrách recepty, tykev v kuchyni, recept chana dall, jídlo dall, pakistanska cocka, chana dall, římský hrách země recepty, chana dal recept, recepty chana dall, recept dall, chana masala recept, banánové tykve, žlutý hrách recept, recepty dall, zluty hrach, hrách v kuchyni, recepty z hrachu, youtube pakistan kuchyně

Suroviny:
tykev, rajče, cibule, chana dall, pasta česnekovo-zázvorová, římský kmín celý, koriandr sušený, kurkuma, chilli, sůl, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu