Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 867 kJ /
446 kcal
Bílkoviny14,27 g
Tuky25,49 g
Vláknina21,68 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy23,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle. Krok 2: Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme. Krok 3: Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnekem. Krok 4: Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme. Krok 5: Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou.

Podáváme horké.

Zveřejněno 27. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGgJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGgJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dnes jsem tuto mňamku uvařila z pravých hřibů a musím konstatovat, že je to fakt vynikající. Posílám bodíka a ukládám do oblíbených. :yes::-p

I já bych se natáhla;-)Mňam:-p:yes::-K

Tak to je chuťovka přímo k spapání:-8dala bych si s velkou chutí:yes::yes:

Mlask!:-p Paráda!:yes:

Velice lákavé :-p:yes:

Krásně křupavý recept, nádherně naservírovaný a pěkně nafocený, skoro bych si i sáhla přes monitor:yes::-D:-K

To bude veliká dobrota :yes::yes::-p:-K

Povedená chuťovka Evi;-):-p:-p:-p:yes:

Krásná fotka:yes::yes: já tedy neochutnám (hřiby nee), ale mému spolubydlícímu by určitě moc chutnalo:-)

Povedená chuťovka :-O:-O:-O

Topinka, no. Jen s cizím názvem.

Moc pěkné - já už ale taky bohužel je s mraženými;-):-p:-)

krásný receptík..no děvčata z Moravy a severních čech hříbky ještě nasbírají lehce,ostatní méně:yes::-K:-K:-K

No neříkej, že máš ještě čerstvé hříbky:-)) - já už les vzdala, ty provokuješ s touhle krásou:yes:, tak zítra vyrazím:-D

Můžu se zeptat, šla by tahle dobrota z hříbků mražených? Čerstvé už totiž asi nenasbírám....leda bych jako Maruška šla ke 12ti měsíčkům. .-)

Tématické fráze:
hříbková pomazánka na topinky, hříbková pasta na topinky, hříbková smes na topinky, plněné slané košíčky, slane plněne košíčky, hripkova smes na topinky, recept bruschetta, bruschetta - recepty, bruschetta recept, hhříbková pomazánka, hhříbková pomazánka, vinikajici bruscheta, recept na slané košíčky, recept hripkova omáčka, hříbková pomazánka na topinku, hribkova omacka na topinku, topinka s hříbkovou směsí, pravá bruschetta recepty, hribkova smes na topinku, hříbková na topinky

Suroviny:
bageta, olej olivový, cibule, máslo, houba hřib, víno bílé, smetana, sůl, pepř, koření oregáno, petrželka, česnek

Přidat fotografie receptu