Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo - kávové crème brûlée

Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby chladnutí

33 min (15 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 3 porce

2 - 4 podle velikosti mističek

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 322 kJ /
1 511 kcal
Bílkoviny21,91 g
Tuky92,83 g
Vláknina2,85 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy145,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme. Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody. Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme. Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme. Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko. Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil. Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty na mírném plameni. Krok 8: Odstavíme a ještě chvilku mícháme. Krok 9: Necháme odstát a pak do krému vmícháme ušlahanou smetanu. Krok 10: Vložíme do lednice a necháme vychladnout. Krok 11: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém. Krok 12: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.

TIP: Jak správně flambovat

Zveřejněno 28. 10. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Já jsem zřejmě udělala krém trochu řidší, než by měl být, nechala jsem už v mističkách přes noc, tak to mám tříbarevné. Dolů klesl hustší krém a nahoře zůstala nadýchaná pěna. Ale i tak je to lahůdka. Ovšem hodně kalorická.

Recept je z časopisu Apetit.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo - kávové crème brûlée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGlN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo - kávové crème brûlée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (43)

Jaajja:Když už se taková dobrota dělá, tak ve velkém :-D :yes: Moc děkuji za vyzkoušení a zprávu;-):-K

Vyzkoušela jsem z dvojité dávky-bylo to 7 menších porcí a musím pochválit, vážně mňamka:yes: +37

Pistoli jsem si ještě nekoupil, tak to bleskově opaluji na horním patru trouby rozpálené na gril.

Nikina:, Bahula:, Anna Kocikova: Holky, i vám ještě jednou děkuju:-K

Kdyby mi to někdo připravil,tak bych si rozhodně smlsla:-*:-K:-p

:-O:-O:-O:yes::yes::yes: luxusní :-p:-p:-K

Ježkovy baterky, to je krása :yes:

Jsem moc ráda, že vás recept i fotky zaujaly. Díky moc všem za komentáře a hodnocení.:-K

Veronika.Hrozna:Verčo, já myslím kávovou stejně velkou jako čajovou, mocca ani nemám a myslím, že se to tak nikde ani neuvádí. Prostě normální lžičku;-)

:-):yes:

suslajda: Souhlasím s Hankou :-p:-p:-p +27

Nemá cenu něco říkat, nebo psát vše už bylo řečeno, napsáno:-8kalorické, nekalorické je to jedním slovem krása, musí to být neskutečná dobrota:-p:yes::yes:

Tak to se ti povedlo primo fantasticky, nadhera. Jsi opravdicky opravdu jednicka!!!

Není co dodat:yes::yes::yes:

Flambovací pistolku znám, doma ji nemám a tak se alespoň kochám a 23. bod za tu pastvu pro oči i pro mlsné jazýčky posílám :-p:yes:

Tématické fráze:
krem brulée, krém brulée recept, krém brile, krem brille, crembrile, creme brullé, krembrile, crém brilé, čokoládová pěna podle polreicha, krembrille, recept na krém brile, crem brulle, crem brille, krém brullé, creambrile, čokoládové crembrile, zákusek crembrile, creme brille, mističky na krém brilé, crembrule

Suroviny:
smetana ke šlehání, čokoláda mléčná, cukr třtinový, káva instantní, mléko, extrakt vanilkový, cukr krupice, žloutek, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu