Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
2 - 4 podle velikosti mističek
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,91 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.
Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody.
Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme.
Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme.
Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko.
Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil.
Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty na mírném plameni.
Krok 8: Odstavíme a ještě chvilku mícháme.
Krok 9: Necháme odstát a pak do krému vmícháme ušlahanou smetanu.
Krok 10: Vložíme do lednice a necháme vychladnout.
Krok 11: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém.
Krok 12: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.
Zveřejněno 28. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Moje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
krem brulée,
krém brulée recept,
krém brile,
krem brille,
crembrile,
creme brullé,
krembrile,
crém brilé,
čokoládová pěna podle polreicha,
krembrille,
recept na krém brile,
crem brulle,
crem brille,
krém brullé,
creambrile,
čokoládové crembrile,
zákusek crembrile,
creme brille,
mističky na krém brilé,
crembrule
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda mléčná,
cukr třtinový,
káva instantní,
mléko,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (43)