Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na zelenině, v troubě

Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává pokrmu atraktivní vzhled. Pečení v troubě zajišťuje, že ryba zůstane šťavnatá.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gordias

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 204 kJ /
527 kcal
Bílkoviny14,73 g
Tuky2,41 g
Vláknina29,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy101,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme plátky citronu a rozmačkaný česnek. Krok 2: Na plech nasypene zeleninu (včetně brambor) dle chuti a nápadu, je možno použít jakoukoliv. Krok 3: Posypeme kmínem - můžeme jak rybu tak zeleninu. Zeleninu je možné pokapat olivovým olejem, ale není to nutné. Na rybu položíme několik plátků másla. Krok 4: Podlijeme troškou vody (cca 1/2 hrnečku).
Vložíme do trouby na 220 stupňů, pečeme přibližně 30 minut.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 29. 10. 2013

Poznámka autora Gordias

Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to rozhodně nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na zelenině, v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jqY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na zelenině, v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jednoduchý, rychlý a velice chutný recept na pstruhy. Zkusil jsem posledních cca. 7 min. v troubě přepnout na horní gril, aby byla kůže a ploutve do "křupava", povedlo se...... prostě super! :yes:
Díky za tento recept ;-):yes:

taky můži pstruha ;-)

Pstruha můžu v každé podobě:-p:yes:

:yes::yes::-p Takto dělá pstruha můj muž (když jednou za rok vaří:-)):-))), ale buď v alobalu na grilu nebo v papilotě v troubě a je to velice dobré:-K (pardon, když vaří dvakrát za rok:-)):-8)

:-p:-p:-p:yes:

1974andrea: Přesně :yes::-K

Jednoduché a vše si zachová svoji chuť;-):yes:

Taky pstruha milujeme a tato jeho úprava se mi moc líbí :yes:

Mně se moc recept líbí před i po. Pstruha máme moc rádi :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Tématické fráze:
pstruh na zelenině, pečená ryba v troubě na zelenině, pstruh v troubě, pstruh se zeleninou, pstruh v papilotě, pečený pstruh na zelenině, recepty pstruh v troubě, pstruch na zelenině, peceny pstruh se zeleninou, pečený pstruh na zelenine v troubě, pstruzi na zelenině, jak připravit pstruha v troubě, pstrun na zelenině, pstruh pečený na zelenine, recept na pstruha na zelenině, pstruh na zelenine recept, pstruh v trube so zeleninou, pstruh so zeleninou, recept na pstruha v troubě, recept pstruh na zelenine

Suroviny:
pstruh, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, lilek, cuketa, česnek, citron, brambory, sůl, kmín celý, olej olivový

Přidat fotografie receptu