Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 337 kJ /
319 kcal
Bílkoviny9,40 g
Tuky3,17 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy61,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra naporcujeme na čtverečky cca 4x4 cm. Zakápeme citronem. Mezi tím si nakrájíme cuketu na kolečka. Osolím kapra i kolečka cukety a nechám kapra odpočívat a cuketu vypotit. Krok 2: Malé brambory důkladně umyji a osuším. Krok 3: Z bílků ušlehám pevný sníh, do kterého jsem přidala trochu soli a na závěr kostku ledu. V misce smíchám bramborový škrob, papriku a chilli. Krok 4: Čtverečky kapra i cuketu v této směsi obalím a následně je protáhnu v ušlehaném sněhu a smažím je ve vyšší vrstvě řepkového oleje. Usmažené kousky kladu na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk. Krok 5: Současně s pečením vložím omyté a osušené brambory do Actifry (horkovzdušná fritéza), přidám lžičku olivového oleje a nechám péct 15 minut opékat. Krok 6: Pak měkkost brambor zkontroluji, posypu je hrubozrnnou mořskou solí a promíchám. Lze samozřejmě péct i v troubě. Pro zvýraznění chutě cukety ji pokapu balzamikovým krémem.

Zveřejněno 31. 10. 2013

Poznámka autorky rozmarynaH

Cuketa (i kapr) obalená ve škrobu a následně v ušlehaném bílku si zachovají svoji šťavnatost a při smažení neprskají.

Tempura je technika namáčení ryb a zeleniny do těsta a smažení je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxXz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxXz

Marie

Komentáře (23)

Nikina:Niky vyzkoušej, je to moc chutné a pikantní. Díky za bod:-K i milý komentář:-K:-K

Nádhera! :yes: Nevlastní otec má kaprů plný rybník a vždycky mi je cpe a já je nechci :-D Teď už vím, co s tou rybkou ;-)

Ještě jednou všem děkuji za milé komentáře:-K:-K:-K

krásný recept, aranžmá i foto:yes::yes::yes: klobouk dolů:-);-):-K

Krásně naservírováno :yes::-*

magdalenka: Tvoje slova mi skutečně těší:-*, profík jsem v jiném oboru, ale focení je moje velká vášeň. Díky:-K
Danielko, i tobě děkuji:-K

Absolutně nádherné, smekám, vážně krása :yes:;-):-p:-*

rozmarynaH:Nuž, ja si tieto fotky pozerám neviem koľkátykrát...sú ako od profíka!

Magdalenka díky:-K, Ivulinka, tobě také díky:-K, hosta díky:-K
Kapr v zemích Českých není moc in, ale já ho mám ráda celoročně a takto upravený je velmi chutný

Moc krásný recept, foto jen podtrhuje tu lákavou dobrotu:yes:

Krásný recept s fotkou plnou pestrých barev:yes:

Simona Kucerova díky:-K,varilamyskakasicku díky:-K

Marcelka, úžasné! Precízny popis, nádherné foto. :yes:

Marcelko, nádhera:-p:yes:

suslajda: Hani, vyzkoušej. Kapr je mnohem chutnější, než v trojobalu. Díky:-K

Tématické fráze:
horkovzdušna friteza recepty, recepty pro horkovzdušnou fritézu, recepty na horkovzdusnou fritezu, recepty na vaření v horkovzdušné fritéze, recepty horkovzdušná fritéza, vaření v horkovzdušné fritéze, recepty do horkovzdušné fritézy, kapr ve fritéze, treska v tempuře, ryba v tempuře, recepty z horkovzdušné fritézy, recepty pro horkovzdušná fritéza, recepty pro fritezy, recepty v horkovzdušná fritéza, recepty pro horkovzdusne fritezy, kapr v horkovzdušné fritéze, horkovzdušná fritéza smažený sýr, smažený sýr z horkovzdušné fritézy, rybí polévka z kapra, domácí zavináče

Suroviny:
kapr, škrob bramborový, sůl, citron, paprika sušená uzená, koření, bílek, led, cuketa, brambory, olej olivový, olej řepkový, krém balsamico

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu