Domácí paštika z kuřecích jater
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S tímto receptem vykouzlíte během chvilky pokrm hodný oslavy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 053 kJ / 3 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,64 g |
Tuky | 225,56 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 2,87 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,98 g |
Sacharidy | 117,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát.
Krok 2: Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku.
Krok 3: Přidáme česnek, koření a ještě za stálého míchání restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou.
Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme, mělo by to být dost, aby až paštika vystydne, měla opravdu dobrou chuť.
Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše spolu rozmixujeme. Krok 5: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu.
Přendáme do vhodné mističky, uhladíme a vrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.
Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše spolu rozmixujeme. Krok 5: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu.
Přendáme do vhodné mističky, uhladíme a vrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Moje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 14 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 7 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 7 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 7 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 8 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 9 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 9 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater,
paštika z kuřecích jater,
domácí paštika z jater,
kuřecí paštika recept,
domácí paštika,
paštika z kuřecích jater s mandlemi,
paštika z kuřecích jater recept,
domaci mandlova pastika,
recept na paštiku z kuřecích jater,
recept na domací paštiku,
domácí játrová paštika s mandlemi,
domácí paštika s mandlemi,
mandlová paštika recept,
nepečená paštika,
kuřecí paštika,
paštika z kuřecích jater video,
výborná paštika z kuřecích jater,
paštika s kurecich jater recepty,
mandlova pastika,
recept na kuřeci paštiku
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
česnek,
máslo,
špek,
koňak,
smetana,
lupínky mandlové,
brusinky sušené,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (7)