Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika z kuřecích jater

Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S tímto receptem vykouzlíte během chvilky pokrm hodný oslavy.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min + chlazení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, + chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 053 kJ /
3 120 kcal
Bílkoviny110,64 g
Tuky225,56 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 2,87 g
Sodík 1,25 g
Sůl2,98 g
Sacharidy117,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát. Krok 2: Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku. Krok 3: Přidáme česnek, koření a ještě za stálého míchání restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou. Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme, mělo by to být dost, aby až paštika vystydne, měla opravdu dobrou chuť.
Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše spolu rozmixujeme. Krok 5: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu.
Přendáme do vhodné mističky, uhladíme a vrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.

TIP: Čím hostit nejen na Silvestra?

Zveřejněno 31. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

hosta: díky za tip, zkusím to.;-)

Hella: Hello - s mražením ne (i když proč ne), ale běžně steriluju do menších skleniček. Jeden den vařit hodinu, nechat vystydnout a druhý den znovu převařit také hodinu. Pozor, nedává se úplně plná pod víčko, aby měla trošku prostor.

Nedělala jsem sice tuhle, ale podle Maris http://www.toprecepty.cz/recept/1792-pastika-z-kur... a alkohol tam není nutný (pro koho je to problém), stačí nahradit tekutinu smetanou ( v jiných receptech se nahrazuje např. vínem, griotkou atd.) Spíš mám problém s tím, že paštiky je velké množství a co pak s ní? Má někdo zkušenosti s jejím zamražením?

BILKOVAI: jsem na tom stejně... ve fázi chystání se na ni:-8:-D:-D
vypadá dobře:yes::yes:

BILKOVAI:dala jsem Martel,ale jde to i s jiným :-)

:yes::yes::-p

se na ni dlouho chystám. Líbí se mi. Jaký alkohol jsi použila ? Jinak :yes:

Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater, paštika z kuřecích jater, domácí paštika z jater, kuřecí paštika recept, domácí paštika, paštika z kuřecích jater s mandlemi, paštika z kuřecích jater recept, domaci mandlova pastika, recept na paštiku z kuřecích jater, recept na domací paštiku, domácí játrová paštika s mandlemi, domácí paštika s mandlemi, mandlová paštika recept, nepečená paštika, kuřecí paštika, paštika z kuřecích jater video, výborná paštika z kuřecích jater, paštika s kurecich jater recepty, mandlova pastika, recept na kuřeci paštiku

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, česnek, máslo, špek, koňak, smetana, lupínky mandlové, brusinky sušené, sůl, pepř mletý, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu