Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivovarský guláš s křenem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 233 kJ /
1 490 kcal
Bílkoviny152,47 g
Tuky55,58 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 377 mg
Sodík 590 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy73,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Krok 2: Osolíme, opepříme a za stálého míchání důkladně osmahneme. Maso podlijeme pivem a vodou, přidáme kmín, protlak a dusíme pod poklicí. Krok 3: Pod poloměkkým masem šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji zasmahneme. Krok 4: Zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného míchání doměkka. Potom maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu do něj přecedíme a ještě krátce povaříme až tuk vystoupí napovrch. Krok 5: Na talíři guláš ozdobíme nastrouhaným křenem a kolečky cibule. Podáváme s pečivem, houskovým nebo vídeňským knedlíkem.

Zveřejněno 2. 11. 2013

Poznámka autorky Bahula

Rady: Guláš má mít správnou hustotu – řídký guláš působí chudě a příliš moučný ztrácí svou typickou chuť. Proto guláš zaprášíme raději menším množstvím mouky a v případě potřeby ho zahustíme střídkou staršího chleba, kterou ve šťávě dobře rozvaříme. Guláš zahustí také větší množství cibule nebo nastrouhaná brambora.

Mouku v guláši musíme dobře provařit, jinak by omáčka byla cítit moukou a nebyla by hladká. Šťáva je dostatečně provařená, když tuk vystoupí na povrch a guláš je lesklý a netvoří se škraloup.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivovarský guláš s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBxB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivovarský guláš s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBxB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

gulášek:-):-K:-K:-K

Evi, gulášek :yes::yes: Trošku jsem si upravila technologický postup, protože jsem vinula v pomaláči, ale pochvala u stolu byla veliká, takže díky:-K:-K;-) Na křen jsem málem zapomněla:-D:-D Přidávám foto:-)

Krása! :yes::-K Také sypu guláš křenem ;-)

Máš to moc hezké:-K:-p:yes:
Také dělávám s černým pivem a sypu křenem a cibulí:-pMá to pak takové fajn grády:yes:

Holky díky :-K:-K:-K:-K
Gulášek jsem jedla v jedné nové krásné restauraci,kde vaří z biopotravin. Uchvátila mě na něm ta šťávička, tak jsem ho musela hned vyzkoušet.

Ta "stava" je famozni, krasne leskla, nadherny gulasek!!

ukládám a jak dojede můj chlap ze světa,okamžitě vařím-dieta nedieta.:-p

Hmmm:-*:yes::yes: výborný tip na příští víkend:-p:-)

:-O Proč cedit šťávu na guláši????? :-S Ten šikmý talíř se mně vážně nelíbí, ale to je můj problém - asi je to umělecké. :-)) Guláš určitě moc dobrý!!

Jistě výtečné a s tím křenem i pěkně pikantní:yes:

Krásný recept a s tím černým pivkem to bude super, dělávám podobně :yes::yes::-K:-p

:-p:-p:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

to vypadá na pořádnou mňamku :-p:-p:-p. Po tom "sladkém dnu" bych si dala ráda ;-):yes::-K

Tématické fráze:
pivovarsky hovezi gulas, hovězí guláš s křenem, hovězí krk na černém pivu, hovězí pivovarský guláš, guláš, vepřový guláš s křenem, pivovarskýgulas, gulášek s křenem, guláš s černým pivem, pikantní hovězí guláš s křenem, pivovarský guláš s knedlíkem, pivovarské hovězí guláš, babicovy dobroty pivovarsky gulas, pikantní guláš s křenem, pivovarsky vepřový guláš, pivovarsky gulasek, pivovarský vepřový guláš recept, povovarsky gulas, vepřový pivovarský guláš, hovedzi gulas s krenom

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pivo černé, voda, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, česnek, majoránka, křen, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu