Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční řezy

Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou kombinaci s teplou kávou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení krému

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení krému)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 246 kJ /
4 839 kcal
Bílkoviny96,23 g
Tuky260,69 g
Vláknina17,76 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 921 mg
Sůl2,66 g
Sacharidy518,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme karamelovou šlehačku. Do kastrůlku dáme cukr a mícháme dokud cukr nezkaramelizuje. Krok 2: Poté přidáme šlehačky a mícháme tak dlouho dokud se karamel zcela nerozpustí. Necháme vychladit a na noc uložíme do chladničky. Krok 3: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 25 minut. Krok 4: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Vše vyšleháme do pěny. Krok 5: Těsto vylijeme na plech. Pečeme zhruba 25 minut na 160 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá. Při pečení se řídíme zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: V mléce uvaříme pudink, osladíme a do ještě horkého pudinku vmícháme Nutellu. Krok 7: Za občasného míchání necháme vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý pudink. Krok 8: Na upečený, vychladlý korpus, natřeme polovinu krému, naskládáme BeBe sušenky a potřeme zbylou náplní. Krok 9: Druhý den ušleháme karamelovou šlehačku do tuha a natřeme ji na náplň.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Recept mám z Receptáře Dr. Oetker č. 36.Trocu jsem recept upravila. Místo práškové šlehačky a mléka jsem použila klasickou šlehačku- tekutou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlDp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlDp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dana61:Vnitřní rozměry plechu jsou 38cm x27cm:-K.Těsto je nízké i proto, že se z bílků nešlehá sníh, ale dávají se tam celá vejce. Až budu péct přístě raději ušlehám sníh z bílků. Těsto bude nadýchanější:-O, tohle je dost "utažené":no:.

Byli dobry:yes::-D

řezy vypadají úžasně:yes::-D jenom prosím o sdělení na jak velký plech tyto řezy děláš? podle výšky těsta bych řekla, že na velký, ale to by mi asi nestačily ty bébéčka;-)díky

:yes::-p;-)

:-p:yes::-K

Hmmm, Vladi, to vypadá kouzelně:-p

Ježišky to vypadá kráááásně,mnam,mnam:-*:-*:-*:-K

Tématické fráze:
vánoční řezy, vanocni rezy na plech, vánoční řez, vánoční řezy recept, řezy vánoční, vánoční řezy recepty, recept na vanočni řezy, nejlepší vánoční rezy, vánočnířezy, recepty na vánoční řezy, vanocni rezy dr.oetker, vánoční pernikové řezy, vánoční řezy, vánoční linecké řezy, na plech vanoční řezy, vánoční řezy dr oetker, řezy, recepty vanocni rezy, vánoční řezy na pekáč, vánoční krémové řezy

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, pudink vanilkový, mléko, nutella, máslo, sušenky bebe, cukr, šlehačka, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu