Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drátenický guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 086 kJ /
738 kcal
Bílkoviny109,38 g
Tuky12,67 g
Vláknina19,54 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy42,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve nakrájíme všechny cibule nahrubo a restujeme je na oleji dohněda. Krok 2: Pak přidáme maso, které promícháváme s cibulí, dokud nezačne pouštět hnědou šťávu. Přidáme papriky, koření na guláš, čili papričku, utřený česnek, sůl. Podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání doměkka. Pokud je potřeba, dolijeme vodu. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a dáme bokem. Omáčku přecedíme přes síto, zahustíme ji smetanou s troškou vody a hladkou moukou a cca 15 minut provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a malými bramboráčky, které prokládáme knedlíkem.

Zveřejněno 7. 11. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Když jsme jeli minulý týden na Dušičky do Lechotic, cestou zpět jsme se stavili na oběd v Teplicích nad Bečvou do motorestu Vápenka. Dali jsme si tento guláš a strašně nám chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drátenický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxPX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drátenický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxPX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Irule::-p;-):-D

:yes: no to zní dobře :-p:-p:-K

Bez dobrého koření, není dobré jídlo:;-)

Bez dobrého koření, není dobré jídlo 8. 11. 2013 09:11
Jana Remkova: tak sa ospravedľnujem a ešte raz pekný deň
idem si kúpiť nejaké čeststvé ryby aby som mal niečo na zub aj k vínu

Bez dobrého koření, není dobré jídlo: No, vy jste ale nepochopil(la), že můj komentář vůbec nesměroval na vás;-)

Bez dobrého koření, není dobré jídlo 8. 11. 2013 08:49
Jana Remkova: prepáčte ale asi máte problém s pochopením napísaného textu ja som napísal "A čo sa týka korenín ja ich tiež používam" a nazvať najekú komerčnú koreniacu zmes dobrým korením je zvrhlé.

Ak by ste riadne čítali čo som napísal dočítali by ste sa že "tie koreniace zmesy sú väčšinou už pomleté a tým pádom je ich chuť mdlá" ja viem že ste v českej republike a na slovensku na to zvyknutý a už nerozoznáte jednotlivé chute konkrétnych surovín, a preto ich väčšina ľudí pchá do jedla a nepáčia sa vám komentáre môjho typu. Ale keď si zoberiete glóbus a predstavíte si aké malinké (takmer ho nevidieť) je bývalé československo taká malá a bezvýznamná je aj česko slovenská kuchyňa.

Pekný deň prajem

Všichni kdo to kritizujete tak jste vedle. Správný je názor: Kolik kuchařů, tolik receptů. A když se někomu nějaký recept nelíbí, tak ať zveřejní svůj a druhé nesmyslně nepomlouvá.:-!

dzungila: Díky;-) Vždycky nezahušťuji, ale záleží, co vařím. Tady jsem rozhodně musela aspoň trochu. Nikdy mouku nepřeháním, hodně používám solamyl, ale guláš miluji a když už jsem dnes hřešila, protože jinak přílohy vůbec nejím, tak jsem si to uvařila tak, jak to miluji já a je mi úplně šuma fuk, jestli k tomu má někdo výhrady;-). Přece nikdy nikoho nenutím, aby si to uvařil! Někdo chce a vyzkouší, jiný ne. Ale tyhle řeči o masoxu, koření a podobně, ať mi prominou, jsou zcela mimo mísu. Bez dobrého koření, není dobré jídlo. Pouze se solí si rozhodně nevystačím;-)

Jani, já jsem taky na guláše a jestli se přidává mouka, či ne, je mi úplně fuk. Omáčku máš pěknou, tak jak má být a já bych jí moukou taky zahustila. Ostatně - tak je u nás, v Čechách, u všech omáček zvykem. A chválím kombinaci knedlíků a bramboráčků.;-):-p Jasnej bodík.:yes:

JOSEF:Dovolím si odpovědět za autorku, že guláš se jmenuje drátenický, zřejmě jste přehlédl písmeno r. A kdo to byli dráteníci, přikládám v odkazu. Je tam celá jejich historie a stránky se virtuálně otáčejí:
http://www.dratenici.cz/dratenik_vzestup_a_pad/str...

Pěkný drátenický guláš:-p:yes:

I já souhlasím s kritickými připomínkami. Navíc- bramborové placky nejsou totéž co bramboráky.

casino: Koření na guláš: Snažím se tady přečíst to složení:
Paprika gulášová, cibule sušená, česnek sušený, pepř, kmín, majoránka.
Já jsem do guláše přidala cibuli a česnek, nedávala jsem kmín, pepř ani majoránku.

....šel dráteník po ulici...bájo....a šel k Remkům na guláš...bájo....já bych šla také:-D:-D:-D:-Dmáš to holka jedlé:yes::-Dbodíkuju a na neregi se neohlížej:-D:-D:-D

...konečně recept, kde autor netvrdí: Maso necháme zatáhnout, aby nepouštělo šťávu.
...smetanu do klasického guláše? Určitě vyzkouším, i když nevím co je to "koření na guláš"
VÁPENKA? Znám. Zajímavé prostředí, přívětivá obsluha, dobré jídlo:yes:

Tématické fráze:
motorest guláš, čili gulaš, motorest gulas recept, gulas motorest, drátenický hovězí guláš, koření na guláš složení, drátenický salát, hovězí guláš s bramboráčky, motorest recept, koření do guláše, drateničky, čili gulaš recepty, guláš s bramboráčky, čili guláše, recepty motorest gulas, koreni do gulase slozeni, recept na motorest gulas, ciligulas, guláš, čili guláš recept

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule červená, cibule, sůl, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, koření na guláš, chilli paprika čerstvá, česnek, smetana sladká, mouka hladká, voda, brambory, mouka hladká, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránka

Přidat fotografie receptu