Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické karbanátky v omáčce – faggots

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, 90 min)

Suroviny pro 4

12 fasirok

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 221 kJ /
5 072 kcal
Bílkoviny146,34 g
Tuky443,47 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 827 mg
Sodík 4,22 g
Sůl9,70 g
Sacharidy116,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme. Krok 2: Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián. Krok 3: K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s výpekom. Krok 4: Mäso posypeme soľou, korením, muškátovým orechom, pridáme strúhanku a vlejeme mlieko. Krok 5: Rukami dôkladne vymiešame mäso, až sa nám všetko krásne spojí do kompaktnej hmoty. Krok 6: Urobime gulky velke ako tenisove lopticky. a obalime ich v kuskoch tukovej blany , alebo tenulinkych platoch slaniny. Krok 7: Na panvici rozohrejeme olej a zo všetkých strán na ňom opečieme guľky, aby sa na nich tuk uzavrel. Preložíme ich do pekáča. Krok 8: Ideme si urobiť omáčku. Krok 9: Vo výpeku po opekaní fašírok roztopíme maslo a opečieme na ňom domäkka nasekanú cibuľu. Krok 10: Pridáme cukor, premiešame ho a zalejeme octom. Necháme restovať, kým sa ocot nevyparí. Krok 11: Pridáme hladkú múku a dobre ju orestujeme, nenechajte ju pripáliť. Všetko nakoniec zalejeme vývarom a prešľaháme. Pridáme mleté korenie a ak treba soľ. Ja som mala ten ocot veľmi nevýrazný, tak som ešte priliala podľa svojej chuti. Krok 12: Touto omáčkou zalejeme fašírky, mali by byť ponorené do dvoch tretín, ak máte omáčky málo, dolejte ešte trochou vývaru, alebo horúcu vodu. Krok 13: Dáme piecť do vyhriatej rúry prikryté alobalom. Pečieme cca hodinu na 180 °C. Krok 14: Po tomto čase dajme dolu alobal a zapekajme nejakých 20 minút. Ja som nepiekla v rúre, ale v remoske a nezdalo sa mi, žeby som musela zapekať, takže túto časť som vynechala. Omáčka je tmavohnedá a vynikajúca.

Zveřejněno 7. 11. 2013

Poznámka autorky vybusna

Tento recept (s fotopostupom) a moje ďalšie recepty nájdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=558

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické karbanátky v omáčce – faggots

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VW8o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické karbanátky v omáčce – faggots

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VW8o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

recept je česko-slovensky, pod slovom pečeně si mám predstaviť pečienku/játra alebo pečeně/mäso?

manekineko: ospravedlnujem sa. Tie suroviny som v ceskom jazyku nepisala ja a neprekontrolovala som vlastne recepty ...je to samozrejme moja chyba. V postupe pisem, ze pomelieme maso a vnutornosti, takze ano..ide o jatra. Pekny den

:-):-K:-K

Krásné jídlo :-p:yes:

Nádherné fotky a určitě i chutné jídlo. Omáčku s kaší bych si dala hned:-p:-p

paráda...:yes:

Krásné foto, supéééér recept, musí to být velká mňamka, samozřejmě posílám bodík :yes:

Paráda :-K:yes: ukladám si ;-)

skvělý recept a úžasné foto:yes::-D

Ráda věřím, že je omáčka vynikající :-p co teprve to masko!:-8

Já vnitřnosti nerada, ale za luxus fotky musím boďku dát.;-):yes:

Porada: :-D
Colombo : :-8

... velká krása:-O:-O:-O

pro mne až neskutečně lákavý a zároveň dietní recept.:-p:-D:yes:

Jikotka: jirinka praveze teraz som o nieco aktivnejsia....

Milenko,dlouho tě nebylo vidět,ale toto je pěkný recept :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
co je fašírka, fasirky s omackou, fašírky, zeleninové fašírky, tuk v anglic.jazyku, co je anglický z vnitřností, omacka ku fasirkam, recepty v anglickém jazyce, zeleninová fašírka, ryby v vnutornosti, jidlo fasirky, angliccké fašírky, top fasirky

Suroviny:
bůček, slanina oravská, játra vepřová, srdce vepřové, šalvěj, tymián, pepř, sůl, cibule, ořech muškátový, strouhanka, mléko plnotučné, blána tuková vepřová, cibule, olej, máslo, cukr hnědý, ocet balsamiko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu