Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčkový dort s vílami

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petravei

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 432 kJ /
5 601 kcal
Bílkoviny102,58 g
Tuky207,96 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 978 mg
Sůl2,84 g
Sacharidy822,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.

Zveřejněno 4. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčkový dort s vílami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxNr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčkový dort s vílami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxNr

Komentáře (12)

:-))háá...jsem to měla přečíst,ty konmentáře....:-D:-8

tak je nádhera:yes:...jak to:-O,že se ty figurky tak leskou?

Jste neuvěřitelná. Paráda!:-K

Marsi, marcipán se barví potravinářskými barvami. Stačí pár kapek vmíchat do hotové hmoty a propracovat. Podle intenzity lze přidat, ale někdy méně je více;-)

Nádhera...jen bych se chtěla zeptat jak se barví ten marcipán. :-)

Bože, to je krása, to bych tak strašně chtěla umět. Znám mladou holčinu, co dělá taky zázraky z dortů. Vytvoří Pluta, psa, kočku, žábu.. Já to opravdu obdivuji.:yes::yes:

:yes:to je krása, potěšilo by to každé holčičí srdce:-)

Dort jsem postříkala potravinovým leskem ve spreji a panenky mají sukénky potřené perletí v prášku :-)) p.s. to jsem nakoupila v krámku v Praze u Fialy, ale již nikdy více tam nevkročím :-8 nebot tam mají tolik krásných věcí ...a člověk to využije nakonec málokdy...jen si říká, co kdyby...:-);-):-O

Dort jsem postříkala potravinovým leskem ve spreji a panenky mají sukénky potřené perletí v prášku :-)) p.s. to jsem nakoupila v krámku v Praze u Fialy, ale již nikdy více tam nevkročím :-8 nebot tam mají tolik krásných věcí ...a člověk to využije nakonec málokdy...jen si říká, co kdyby...:-);-):-O

Myslím, že lsku se docílí tím, že se povrch potře olejem, ale Petra to určitě vysvětlí ;-)

Měla bych jeden dotaz na autorku dortu: Jak docílit toho, aby ta hnota na dortu byla tak lesklá? Vypadá jako kdyby celý dort byl nalakován. Já co mám zkušenosti tak marcipán je vždy takový matný.:-?:-!

:yes::yes:

Tématické fráze:
dort s vílou, dort kočka, dort žába, holčičí dorty, dort se žábou, žába z marcipánu, kočka z marcipánu, holčičí dort, marcipánová žába, dorty s vilou, dort pejsek, dort s žábou, lesklý marcipán, dorty kočka, dort pejsek postup, víla z marcipánu, dorty žába, dort pes pluto, dort kočka postup, kocka dort

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, olej, voda, salko, máslo, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, med, olej, rum, voda, esence mandlová

Přidat fotografie receptu