Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lužický guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 767 kJ /
1 139 kcal
Bílkoviny173,09 g
Tuky20,37 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 3,10 g
Sůl7,00 g
Sacharidy55,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu, přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme. Společně opražíme, když maso pustí šťávu, dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevydusí. Krok 2: Poté zaprášíme paprikou a přidáme též uzené maso nakrájené na kostky. Po chvilce zalijeme vodou, či vývarem, přidáme předem namočené sušené houby. Pokračujeme v dušení. Po 30 minutách přihodíme nasekanou kapustu a dusíme, dokud není maso měkké. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýží.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 13. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lužický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGQ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lužický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGQ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Dneska uvařený a muž si liboval:-p:yes:

Dnes byl k obědu a je opravdu móóc dobrý, byl s rýží:-p;-):-K. Neváhejte a určitě vyzkoušejte. Posílám bodíčka a zařazuji mezi oblíbené, určitě zopakuji:yes:

Hned jak koupím kapustu, uvařím:-p Výborná kombinace:yes:

Ivo, tohle je vydařená kombinace;-):yes: Mám tady ještě půlku velké kapusty, tak příští týden možná vyzkouším;-)

Ivo moc hezky jsi nakombinoval suroviny a pěkně jsi to připravil:-p:-K:yes:
Maso(hovězí,nebo vepřové)také dělávám s kapustou,ale to je úplně něco jiného,než tady ta Tvá dobrota s přidáním hub a uzeného;-):-)Víš,že mě by to nenapdalo:-8

Je to dobrotka, děláme a říkáme maso v kelu, mladí už neznají a mluví skoro spisovně, nářečí je mrtvé Dobroty z kuchyně ale žijí pořád.:yes::yes::yes:

Super netradiční kombinace a za bodík.;-):-p:yes:

Uzené, kapusta, houby, joo, tak to bych mohla, to nemá chybu:-p

Moc se mi líbí recept, já bych si pochutnala :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Pěkný receptík,dělám bez hub,jen s kapustou:-K;-)

Dělám jako "maso v kelu" :-D:-D s česnekem, ale bez hub;-)

Ivo, máš to pěkné a zajisté dobré;-) Máme rádi kapustu s masem, dávám i česnek, ten je s kapustou kamarád, ale houby jsem ještě nepoužila, budu muset vyzkoušet, ty to určitě nezkazí. Máš 8.bd:yes:

V kapustě dělám vepřové i hovězí, ale takto to neznám... jako Jarda K. dávám česnek, pasuje mi tam, ale houby jsem nezkoušela, tak zkusím;-)
Hezký receptík:-K:-):yes:

maris: Já taky dělám vepřové,ale to asi bude o něčem jiném.Houby tam davam taky.A říkám tomu vepřové v kapustě.A že kapustu jinak nemusim,tak tady se vždy naprásknu;-) Ale jinak,z hovězím jsem to ještě nezkoušel.Samozřejmě,krom surovin , které jsou tady,davam česnek.Ale co vás tady poučuji, jistě to znáte;-);-);-);-)

Coleta: ano prosím :-D:-D:-D:-D:-D;-);-)

Tématické fráze:
lužické maso, lužické zelí, luzicka veprova pecene, lužický salát, uherský guláš, lužická vepřová, lužická hovězí pečeně, hovezu gulas s kapustou, vepřový guláš s s kapustou, guláš z vepřového masa a kapusty, lužické vepřové, netradicni gulas, lužický koláč, recepty lužické kuchyně, lužický vepřový guláš, lužické koláče, lužická vepřová vepřová pečeně, lužický salát recept, lužické vepřové maso, recepty kombinace vepřové a hovězí

Suroviny:
kližka hovězí, maso uzené, kapusta, cibule, houby sušené, vývar hovězí, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu