Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Ku. Petra Ku.

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 230 kJ /
772 kcal
Bílkoviny35,24 g
Tuky60,29 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 1,21 g
Sůl3,17 g
Sacharidy20,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky. Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek. Krok 3: Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla "na skus". Krok 4: Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci. Krok 5: Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 14. 11. 2013

Poznámka autorky Petra Ku.

Já jsem tuto směs měla jako přílohu k pečenému uzenému masu, ale dovedu si to představit i s opečeným toustem.

Opatrně se solí, brynza už je slaná dost ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPmv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPmv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Peti, mně se to taky moc líbí;-):yes: Já bych to uzený, když je tam, zamíchala klidně do té směsi:-D

Peti, díky, asi se teda taky odvážu, jestli už není na odvahu pozdě a není po dýních :-D

Coleta: Leni, mě sladká nepříjde, spíš je taková neutrální, dobře přijme chutě ostatních pokrmů, i když svoji charakteristickou vůni a chuť si zachová... Vůbec se hokaido neboj, já jsem začala před rokem pár pokusama s polívkama a letos už se "odvazuju" víc :-)

Peti, jen se zeptám, ta dýně má sladkou chuť, nebo neutrální? Já se vždycky chystám to vyzkoušet a pak ztratím odvahu:-)) Ale s brynzou to bude opravdu dobré.

Děvčata, moc vám děkuju, sbírala jsem odvahu sem recept vůbec dát, páč ty chutě jsou fakt trošku netradiční :-8 A bez masa to bude určitě lepší, s masem to bylo dost syté ;-)

To je dobrý, já si to dovedu představit bez masa, ale za to s pečenýma bramborama.

Peti máš zajímavé spojení surovin:-*:yes:Mě by to chutnalo i bez masa,jen posypané nějakou nasekanou bylinkou a lněným,nebo sezamovým semínkem:-)

Tématické fráze:
pokrmy z brynzy, dynovo cuketova, brynza recepty, omáčka z bynzy, dynovo cuketové placky, dynovocuketova omáčka recept, dýňovo rajčatová směs na špagety, brynzové se smetanovou omáčkou, recepty z brynzy, recepty z dýně, brynzy a lilkem, pokrmy z bryndzy, cuketo dýnovo bramborové placky, recepty na smetanovou kuřecí směs s hranolkama

Suroviny:
cuketa, dýně hokkaido, máslo, brynza, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu