Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 278 kJ /
2 217 kcal
Bílkoviny141,72 g
Tuky146,41 g
Vláknina60,54 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 5,22 g
Sůl12,96 g
Sacharidy55,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut. Zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět, nicméně cibulový základ mu dodá „šmak“. Krok 2: Lněná semínka si rozdrtíme v mixéru, smísíme s vodou a natlačíme na spodek dortové formy. Strčíme do trouby na 20 minut, tímto máme hotovo těsto. Krok 3: Do mixéru nyní vyklepneme 6 vajíček, přidáme špetku soli a trochu vody a vymixujeme dohladka. Zbytek už je naprosto jednoduchý, brynzu si nastrouháme nebo nakrájíme, smícháme s poloměkkým zelím a ušlehanými vajíčky. Krok 4: Nalijeme na těsto ze lněných semínek, promícháme s prolisovaným česnekem a zasypeme petrželkou. Při 200°C pečeme asi 50 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.

Zveřejněno 17. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrN6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrN6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Halušky sa robia s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, s tvarohom, ale dokopy nikdy nie. Ak to niekto zdžabe dokopy, tak chce byť pápežskejší od pápeža :-D:-D:-D Rozhodne by som halušky robené v Prahe nepovažovala za to pravé orechové ...hlavne ak by mi ich takto niekto doniesol na stôl, tak to budem považovať za robenie si srandičky. Ono sa nedá všetko namiešať dokopy len preto, lebo sa to robí zvlášť. Kde v tej Prahe to takto dávajú ?Ja by som tam zašla sa pozrieť, na Vianoce ideme opäť do Prahy ;-)

1974andrea: Copak v Praze, tam snědí leccos ;-):-))

zizala:Jaruš, no možná na Slovensku, ale třeba v Praze ti je dají se slaninou, zelím a bryndzou:-D

Tanicka: Halušky se dělají s brynzou nebo se zelím, ale ne dohromady ;-) Aspoň o tom nevím :-8

Hrašuľka.Hrašuľka: Kombinaci kyseleho zeli s brynzou si neumíte představit???!!! Halušky se zelím a brynzou.. nic??? :-D

"Při 200 stupních pečeme asi 50 minut"
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.

Hrašuľka.Hrašuľka 18. 11. 2013 22:58
tejaja: Tak, ak môžem, do tejto diskusie sa zamiešam aj ja, lebo to tu nie je prvý raz,čo čítam "nastrúhame brynzu" a vyvaľujem na to oči. Bryndza - nie brynza - prosím, sa strúhať nikdy nedala a dať sa nebude. Mám ale dojem, že sa tu jedná o veľký omyl a že sa vlastne hovorí o kravskom sýre, ktorý je náhradou za pravý ovčí syr - ten, čo tak krásne vŕzga v papuľke. Osobne si kombináciu bryndze a kyslej kapusty ani neviem predstaviť, lebo to, čo by potom nasledovalo, by bolo na mňa strašne rýchle. To by som určite nestihla. Ale verím, že to chutnalo.

tejaja: Prosila bych též čerstvou dodávku :-):-p

Tanicka: súhlasím s tebou, kúpiť u vás skutočne kvaltnú bryndzu problém je, máš pravdu. ;-)

jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy :-D Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". ;-) Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila? ;-)

tejaja: Jako důkaz,ze existuje “kravská“ brynza jsem ti ofotil výrobek české soukr.mlékárny,která jí vyrábí.Je to na “diskuzi“.Jinak když jsem sloužil na “východě“,tak v našem prostoru byly ovečky a bačové nám dávali akorát čerstvý ovčí sýr.Krásně vrzal v puse.

tejaja: Já jsem právě též viděla v obchodě i brynzu "smíšenou", proto uvádím takto.. Tedy ne že by mi ta kravská nechutnala, ale pravá ovčí má údajně spoustu léčivých bakterií, což jiná asi mít nebude.. Mimochodem, má někdo tip, kde koupit v Praze kvalitní brynzu za rozumnou cenu?

jarda Kadic: nepletu se. Bryndza je výrobok z ovčieho syra. To, že sa šetrí a pridáva sa do bryndze kravský syr, je iná záleťitosť. A rovnako iná záležitosť je, že Slovensko poť´žiadalo o udelenie ochrannej známky veľmi debilne ( pardon za výraz ) na názov Pravá slovenská bryndza, čo je s prepáčením hovadina. Zapracovala lobby na zlosť všetkých bačov a ľudá na Slovensku. Nič to ovšem nemená na skutočnosti, že bryndza bola a je výrobok z ovčieho, nie kravského mlieka.;-)
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.

tejaja: pleteš se,bryndzu se může vyrábět i z obou mlék, popřípadě jen z kravského mléka.Není to sice potom “pravá slovenska bryndza“ ale fakt ,že se dělá .;-) Ale je fakt,že i ta “levá“ je měkoučká, strouhat netřeba;-) A víš,proč to vím? Nedávno jsem se spletl,a omylem jí koupil.A chuťově jsem to skoro nepoznal,kdyby to tam nebylo napsané:-D:-D:-D:-D

:-8 Ja mám len otázku ohľadom bryndze : v surovinách máš napísané "ovčí brynzy", ale iná predsa neexistuje, bryndza musí byť z ovčieho syra, inak to bryndza nie je. A ešte, ako mám nastrúhať bryndzu ? Je predsa mäkká, rozdrobím ju v rukách, a teda je to zbytočné. Neznalých to môže miasť.
Inak jedlo je určite dobré :yes:;-)

Slané koláče u nás jedou :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bryndza v receptech, ovčí bryndza recepty, bryndza z kravského mléka, ovčí bryndza, recepty z kysaného zelí a brynzy, slany brynzovy kolac, cibulový koláč s brynzou, koláč s brynzou, koláč z brynzy, slaný brynzový koláč recept, koláč z ovčej bryndze, pečeme z brynzy, jak se dela brynzda, ovčí brynza, viš bryndza, brynzovy kolac se slaninou, slovenská koláč, praha, slovenská brynza, muze se brynza varit, recept z brynzy

Suroviny:
zelí kysané, semínka lněná, vejce, brynza, cibule, česnek, sůl, pepř, sádlo, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu