Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zamilovaná Panzanella s kapary

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Elizabeth89 Elizabeth89

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 401 kJ /
574 kcal
Bílkoviny6,33 g
Tuky43,35 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 372 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy36,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony. Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek se mi vešla 4, ale příště bych asi udělala menší, líp by se to pak se salátem míchalo). Krok 2: Každé srdíčko z obou stran lehce natřeme olivovým olejem a dáme opéct (na pánvičce, v troubě), já použila toustovač s grilovacími plochami. Opečeme dozlatova. Krok 3: Do mísy nakrájíme omytá rajčata, přidáme pár koleček cibule a nasekanou petrželovou nať (případně i ředkvičky, okurku na tenké půlměsíčky, co máte rádi). Krok 4: Z olivového oleje, vinného octa a rozetřeného česneku ušleháme zálivku a přidáme k zelenině. Dobře promícháme, můžeme podle chuti lehce dosolit nebo opepřit a naložíme na talíř. Krok 5: Na talíři k salátu můžeme přidat trochu kapary (předem raději opláchněte, pokud byly ve slaném nálevu) a srdíčkové krutony.

Zveřejněno 22. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zamilovaná Panzanella s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkYr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zamilovaná Panzanella s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkYr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Salátek je vynikající,:yes: dnes jsem ho měla jako lehký oběd po víkendovém hodování a určitě ho zopakuji. Přidávám foto jako důkaz, pokud mohu.:-)

Určitě bude salát moc chutný:-p:yes:a máš to milounce načančáno:-*:-K

Očím lahodící salát a musí být chutný :yes::yes:

:-p:yes:

Majka8: Nechápu, proč se mračíš? Jitkas jen vysvětluje, nekárá, tak oč jde? Když někdo žije v Itálii a tu kuchyni zná velmi dobře, může přece podotknout, kde je chyba nebo jak to dělat lépe ;-) A i kdyby v Itálii nežila a znala to, tak přece může napsat, ne?

Velmi pěkné a nápadité, jsi šikovná ;-):-p:-K +4:yes:

:-//Jitkas:

Ne, ty srdicka jsou perfektni, jen mi tam chybi ta bazalka. Tu tam davaji vsude, at v Rime, Milane ci Florencii a ja tez. Proste k panzanelle patri. A nedelam z toho absolute vedu, je to jen panzanella a ja nejsem z Toskanska, ze? Vetsinou plati, kdyz nekdo "predela recept", mel by zachovat podstatu. Dejme tomu ceska bramboracka. Zelenina muze byt variabilni (tedy krom brambor), ale koreni by melo zustat to typicke, jinak to uz neni ceska bramboracka.

Jitkas: To je asi stejné, jako se u nás v každé vesnici dělá trošku jinak "slovácká kyselice" a všichni se hádají, jestli tam patří brambory, klobása a tak. Ale zrovna Panzanella je podle mě svou podstatou "very friendly" různým personalizacím, rozhodně není třeba dělat z toho vědu, co přesně tam patří a co ne. Základ jsou správně rajčata, zálivka z oliv.oleje a vinného octa, chleba a bylinky - dál ať si tam každý přidá, co chce a co má rád, ať už je to okurka, celer nebo třeba ančovičky ;-) Ano, moje srdíčka jsou tak trochu úlet, ale proč ne? I v Itálii tam někdo dává chleba opečený a někdo ho předem namáčí, takže je z něj spíš chlebová kaše :-)

Panzanella v hodne osobnim pojeti, coz chapu, nebot zmena je zivot. Ta prava pochazi z Toskanska, je hodne odlisna, co v teto postradam je salatova okurka (mohu i ozelit) a hlavne hrst cerstve bazalky, natrhane na vetsi kusy. Tak ta je dulezita, da ji prave tu spravnou chut.

:yes:inspirativní:-K:-K:-K

jj, na blbinky jsem já generál :-8:-D a děkuju :-)

taková "blbinka", a táák hezky to vypadá:-):-):yes::yes: jíme i očima... krásně naservírováno:-K:yes:

Tématické fráze:
salát panzanella, panzanella, panzanella recept, do čeho se dava kapary, kotleta po itálii s kapary, kam dát kapary, kapary recept, recept panzanella s rajčaty a kapari, panzanella salat, zamilované recepty, zamilovaný muž obrázky, kam se dávaji kapari recept

Suroviny:
rajče, nať petrželová, cibule, kapary, sůl, pepř mletý, olej olivový, ocet vinný, česnek, chléb toustový tmavý, olej olivový

Přidat fotografie receptu