Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 393 kJ /
1 767 kcal
Bílkoviny142,44 g
Tuky105,63 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 709 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,14 g
Sacharidy57,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mleté maso. Plátky toustového chleba pokapeme vývarem. Krok 2: Řapíky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou orestovanou cibulku, sůl, pepř, uzenou papriku, měkký tvaroh, navlhčený toustový chléb, řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev a vše nakonec spojíme vejcem. Krok 4: Navlhčenou rukou (ve vodě nebo v oleji) uděláme dvě větší šišky sekané, které vložíme vedle sebe na rozprostřený alobal. Hranou ruky uděláme do poloviny každé šišky sekané dva žlábky, (takové záseky) kam vložíme bílou klobásku. Krok 5: Mleté maso opatrně přehrneme zpět přes klobásku a navlhčenou rukou uhladíme do tvaru šišky, aby sekaná zase vypadala tak, jako před plněním. Krok 6: Alobal s každou šiškou sekané uzavřeme a pečeme na plechu s trochou vývaru (vody) v rozehřáté troubě na cca 20 minut. Krok 7: Po této době alobal ze sekané odstraníme, šišky sekané potřeme napovrchu bílkem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě dál za občasného podlévání pěkně dozlatova.

Zveřejněno 22. 11. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Do sekané jsem přidala pražené fazole s chutí chilli, aby byla sekaná pikantnější. Množství bílé klobásy do sekané dáme podle každého. Ke konci pečení jsem troubu přepla na gril, pekla jsem dál, aby byla kůrčička pěkně křupavá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlN4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlN4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Ivuško moc hezky jsi zkombinovala suroviny na závěrčnou dobrotu:-p:yes::-K
Jinak já jsem při vaření také vstřícná:-*Kdybych měla vařit jen podle sebe,tak se manžel asi moc nenají:-D:-D

zizala:Jaruš,ale vždyť i ta bílá klobása udělá v sekané na řezu hezkou mozaiku;-)Také ji používám do náplně,tak to mohu posoudit:-)Je to dobré nejen chuťově,ale i vzhledově:yes:

rozmarynaH: Zkusila jsem ji Rozmarýnko 1x a od té doby ji dělám dokola stejně, zdá se mi jemná, pojí to maso, poradil mi to můj švagr, co je řezník;-)

Já jsem také nikdy sekanou s tvarohem nedělala, ale všechno by se mělo zkusit. Sekaná musí být dobrá:-p. Recept jsem si uložila:yes:

Zajímavá kombinace, musím vyzkoušet s tím tvarohem:yes::yes:

:yes::yes::-p

zizala: o.k, Jaruš, té sekané bylo hodně, bylo na druhý den a i do práce, takže tak to vzniklo, úspora proudu;-);-) byla a hodně jídla tak i tak, viz fotečka s klobáskou:-K

varilamyskakasicku: :-)) Tak u nás by to dopadlo jinak. Upekla bych sekanou k obědu a opekla klobásu k večeři. A měla bych dvě různá jídla :-) U nás v kuchyni velím já :-8 muž je rád, že má uvařeno (většinou):-))

zizala: Jaruš, možná máš pravdu.Stává se,že někdy máš svou představu, jak vařit a co vařit,ale vše pak je najednou jinak..:-)) U nás vznikl tento recept vlastně kompromisem. Já jsem chtěla dělat sekanou, manžel chtěl bílou klobásu a tak co teď, tak jsem řekla, dobře, upečeme sekanou, naplníme ji klobáskou a dál už uvidíme. Kousek kloobásy jsem pak přidala péci i k sekané. Sama jsem byla mile překvapená, jak byla výborná, manžel spokojen a to je pak nej;-);-) Jednu šišku jsme měli s bramborem- teplou a druhá šiška byla na studeno a chlebem, ale tam nám klobása v tom chutnala nejvíce:-K;-) takže jinak bylo všechno jinak...:-K

spagetka: vyzkoušej Ladi, není to nutné, vždycky záleží, jak komu to vyhovuje a chutná:-K:-K

jÁ TVAROH NIKDY DO SEKANÉ NEDÁVALA, TAKŽE VYZKOUŠÍM, VŠE JE JEDNOUN POPRVÉ, omlouvám se za velký písmena, už se mi to nechce přepisovat. Zjkusím nejdřív jen ten tvaroh ;-);-);-)

Mně tam není jasná funkce těch bílých klobás. To je přece taky ochucené mleté maso, jako v sekané. Kdyby byly uzené, beru - udělají mozaiku a ještě to ochutí uzenou chutí, ale tohle mi připadá jaksi zbytečně navíc, bez důvodu, nelogické ;-)

Majka8:Tvaroh je ohromný skoro ve všem.Je nutné zkusit.
Bod je jasný. Dobré papáníčko :yes::yes:řapíkatý celer dávám kromě buchet skoro do všeho a teď mně napadá nechcete to zkusit do buchet?:-D:-D:-D:-)):yes:

Řapíkatý celer nacpu všude i do sekaný,ale tvaroh?tak to mně nenapadlo,musím vyzkoušet,vůbec si nedovedu tu chuť představit.Škoda že recept nebyl včera,dnes jsem pekla dvě šišky sekaný a při čtení dnešních receptu jsem pomalu půl šišky snědla,no bude se mně špatně usínat s plným břichem:-D

Jarka D.: tak díky, mám ráda kombinaci pórek + cibulku, pěkně orestovat, jak to jde;-)

Taky občas dávám do sekané tvaroh, takhle dozdobit a dochutit mě ale ještě nenapadlo:-O - díky za inspiraci, máš to moc hezké:yes:

:-ONo já už, ale píšu pitomosti, vždyť to tam je dobře, asi bych měla jít raději spát:-((:-D. Odpověď myšičce, můžete zkusit i pórek, třeba na půl pekáče pórek a na druhou půlku cibuli, aby jste mohla porovnat.;-)

Jarka D.:jj, rozumím i tak, díky;-);-);-)

:-OJe jej, omlouvám se tu cibuli krájím na půl kolečka, ne kostičky je to tak lepší.

Jarka D.: jejda, to vypadá lákavě, bezva nápad, mňamka, zrealizuji Tvůj nápad velmi ráda. Jen, co když dám dolů na dno pekáčku pokrájený pórek, šlo by.:-K:-K

:-p:yes:Opravdu lákavý recept. Jen nevím, jestli ten řapíkatý celer tam nemá hodně intenzivní chuť a nemá se také oloupat? Jen jsem to vyděla v televizi. Dovolím si přidat můj nápad, kdo chce, vyzkoušejte. Pekáč vymažu máslem na to nakrájím na půlkolečka 1 až 2 cibule, na malé kostičky 1 až 2 rajčata posypu kurkumou, můžeme malinko posolit. Na to dám šišku sekané. Po krátkém zapečení podlévám trochou vody, je to moc dobré s tím polít brambory a sekaná se ze spodu nepřipeče.:-p:-)

rebeka: Nadi, taky jsem nad tím uvažovala, ale jak je sekačka v alobalu, uzavřená, pak se ještě peče dál, podlévá.. a tak jsem to tedy riskla:-)) a řapík v tom byl opravdu měkký,takže se mi ulevilo;-)jinak se může řapík předtím jen nechat přejít varem nebo, jak píšeš, díky;-)

s tvarohem jsem sekošku taky nezkoušela... já bych ten řapíkáč možná orestovala;-) ale vypadá to dobře a jistě i tak chutná;-):yes:

AniCiz: dávám tvaroh do sekané pokaždé, sekaná se mi zdá pak jemnější, dobře spojuje maso, ale každý má své vychytávky, dělám sekanou podle nebožky tchyně, ale nedávám pak už žádnou strouhanku:-K

:yes:lákavý recept s tvarohem jsem nikdy sekanou nedělala,jakou tam má chuť?:-K:-K:-K

:-p:yes:

Tématické fráze:
sekaná z chleba, recepty s řapikatým celerem, rapikaty celer s klobysou, řapíkatý celer recepty, náplně do sekané, sekana tvaroh, sekaná na chleba, plněné pečené brambory bílou klobásou, vychytávky do sekané, sekaná sisky, jakou má chut řapíkatý celer, recept na sekanou s celerem, klobasy na zapečení, bílé klobásy na zapečení, podlévá se plech při pečení v alobalu, sekaná ve tvaru šišky, jak oloupat řapíkatý celer, mletý s řapikatým celerem, mleté maso plněné klobásou, mysicka.j@seznam.cz

Suroviny:
maso mleté, cibule, tvaroh jemný, vejce, chléb toustový tmavý, mrkev, sůl, pepř, paprika sušená uzená, celer řapíkatý, vývar, bílek, klobása

Přidat fotografie receptu