Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažák bez obalování (pro lenochy)

Kdo by neměl rád smažák? Je to rozhodně jedno z nejoblíbenějších rychlých a smažených jídel u nás. A pokud chcete ještě víc ušetřit čas, vyzkoušejte tuto bezobalovou variantu. Plátek sýra stačí nechat vysmažit na olej do zlatavé kůrčičky.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 7 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 5 min

7 min (2 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda, vynikající je i uzený). Krok 2: Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr. Krok 3: Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo.

TIP: Smažený sýr bez smažení? Poradíme, jak na něj

Zveřejněno 24. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažák bez obalování (pro lenochy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6wG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažák bez obalování (pro lenochy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6wG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

MartaU: to zní moc dobře:-K

to není klasický smažák, ale jen opečený sýr :-D;-(

Né že by mi to vyteklo ale olej stříkal uplně všude:-//:-//:-//:no::no:

Vyzkouším, ale nevím jestli to bez kůrčičky bude ono :)

Aby se neroztekl před utvořením kůrčičky, je možné dát sýr na deset minut do mrazáku a pak rovnou na rozpálenou pánev. ;-)

Zdravíčko všem,aby mi nevytekl smažák, tak místo mouky obalím sýr v solamylu. Úspěch zaručen ;-):yes:

Když se mi nechce obalovat sýr,nastrouhám ho,jako na brambor.placky.Misku vymažu tukem ,obsypu strouhankou,šupnu tam nastrouhaný sýr,můžeme dát celé vejce nebo trochu šunky,taky nastrouhat a
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka

casino: Piastra znamena ve spisovne italstine opravdu plotna, plat. Syr vhodny ke grilovani se rekne vseobecne FORMAGGIO DA PIASTRA, takze to neni jmeno syru, ale druh, nebo urceni.. Jmena jsou ruzna, ale je to vzdy syr vyrobeny ze syroveho mleka a jen kratce ulezely, jsou jich desitky. Prakticky skoro vsechny italske syry se vyrabeji ze syroveho mleka. Ty urcene na gril(da piastra), jsou vetsinou ve forme valecku, nebo cihly a maji tenkou prirodni kurku, aby se na grilu "nerozjely"

U "mého" Itala jsem potkal sýr, který lze smažit bez obalování. Říká mu PIASTRA (plotna, deska, přeneseně sporáková plotna) ale myslím, že je to regionální název z Jižního Tyrolska.
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala... :-)

1974andrea: přepuštěné máslo má větší odolnost

Majka8:jste moje krevní skupina taky mě květák nebaví ale obaluju tak,že růžičky postupně dávám do sáčku s moukou ve vajíčku vymáchám vidličkou a dám postupně do sáčku se strouhankou.dávám vždy tak 4 růžičky a protřepu.mezitím na hlubokém pekáči v troubě rozpálím na plný výkon 3/4lahve oleje dám květák a jednou obrátím a je hotovo.květák obaluji syrový.když olej vychladne přeleju do hrnku a mám na příště protože se vůbec nepřepálí:-)zkoušela jsem pokus omyl ale tohle klaplo:-D

Andri,tak toto vypadá lákavě:-p:yes::-K
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče:-))http://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...

Majda:Tak to mě mrzí, asi pozvolným pečením nebo typem sýru s vysokým podílem tuku;-)

Zkusila a stejně mi to vyteklo kašlu na smažák!!!!:no::-*:-O

:yes::yes::yes::-D:-D;-)Hanka:

Hanka:

Majka8: Vychytávka na květák: udělám řídké těstíčko z hl.mouky, vajíčka a mléka - cca jako na palačinky + trochu soli - do větší misky . do toho nasypu růžičky květáku a opatrně převaluju, dokud nejsou všechny obalené v těstíčku - do větší uzavíratelné krabičky si dám strouhanku a postupně vkládám květák - misku zavřu, zatřepu a je obaleno - vyndám a vložím další várku ... je to razdva a bez opatlání:-))

Majka8:Stejně,celá upatlaná a nesnáším to ! Tak jsem zkusila rukavice z gumy. A teď obaluju vesele. :-)

senky:Mně se to stávalo taky. Až jsem přišla na tu správnou teplotu oleje ke smažení. Nesmí být moc horký,jinak to vyteče. Teď zkouším ,a když po vložení sýru začne velmi jemně perlit je teplota správná. Bacím tam sýr a udržuju teplotu na stejné úrovni.Trošku alchymie ,ale jde to. S tím mrazákem to nemám vyzkoušeno.:yes:

Cipísek 1959 25. 11. 2013 07:40
Tak to je super nápad:yes:
Ale sýr se určitě rozteče;-(;-(;-(;-(

Bezva nápad:yes:nesnáším obalovat cokoliv,řízky ještě,ale toto je na 1***hned v týdnu vyzkouším:-D ještě bych potřebovala vychytávku na květák,všichni doma chtějí obalovaný,taky ho mám rada,ovšem to patlání v trojobalu nesnáším.

Dělám,neb jsem líná a milujem smažený sýry. Máš,Andri pravdu, proč se s tím patlat:-D:-D. Nenapadlo mě, že to tu není. ;-):-p:yes:

senky:
...tak ať chlapi pozdravují slečnu Blanku v kuchyni:-K :-D

Znám a dělám běžně;-)

senky: zkus to, dokud nebude ztuhlý sýr v trojobalu, až pak osmaž, už to dělám v klídku od té doby..:-K;-)

varilamyskakasicku:Ivi, díky za radu:-) od té doby, co jsem měla v oleji sýrovou krajku:-// posílám chlapy k "Hanušovi", to je hospoda přes ulici a mám klid:-)):-))

senky: dej si ho před smažením do mrazáku, pokud děláš obalený, nech ho tam na chvili, na pár minut a pak dej smažit, nerozteče se, taky jsem měla vždycky rozteklý sýr, ale po této vychytávce, už ne, je fakt ok.;-);-);-)

Dobrý:yes::yes: to neznám:-p smažák mi vždycky vyteče, i kdybych ho obalila třeba 5krát:-(:-S takže vyzkouším tak:yes:

casino: hmmm, to zní dobře, tymián,;-);-):yes:

casino: To se mi líbí,manžel se de po smažáku utlouct a já to moc nemusím ,ale toto se mi s tím tymiánem a máslem líbí ! Když zase bude otravovat se sýrem , udělám si pro sebe tento tvuj nápad. :-p

taky neznam, ale davam bod, dekuji za prima napad, hodi se mi:yes::-K

casino:;-):yes:

1974andrea:
Tímto receptem jsem se nechal inspirovat a právě jsem tu, mnou níže zmiňovanou trojkombinaci, dojedl:yes:
Jistěže to smažení na čerstvém másle není až tak zdravé, ale mně právě vyhovuje jeho oříšková chuť a jednou za uherský rok to má tělesná schrána snese:-)) Asi o fous zdravější by bylo použít ke smažení ghí...

casino:Já myslím, vzhledem k tomu, že by měla být pánev hodně rozpálená a sýr by se měl péci zprudka, že by se máslo brzy spálilo. Nevím, nezkoušela jsem.

1974andrea:Na rozdíl od Tebe, Andrejko, mne občas lenora popadne, ale tu a tam se též vybičuji k mírnému výkonu ;-):-):-))

Andrejko, přesně tak, i náš bezlepkáček může ochutnat!:-K:-K:-K

yanull:Je vidět Janulko, že nejsi tak líná jako já:-D

hosta:To víš, že jsem, hlavně s úbytkem slunečního svitu jsem jak medvěd chystající se na zimu zalézt do brlohu :-D

olahok:Teď mě trklo, že takhle by si pochutnali i lidé, kteří se musejí vyhýbat lepku, že?;-)

Je to smažák, není to smažák...:-?
Dělám ho tak už desetiletí, ale na másle:-! Ovoněný tymiánem, a s volským vokem:yes:

Koukám jako Jitka:-O, vskutku pěkná vychytávka, ale já na sýru mám strouhanku ráda, tak mne napadá, co kdybych ho slabě potřela jen bílkem, do strouhanky ho vtiskla a pak už jen smažila? Každopádně bodík posílám :-p:-K:yes:

1974andrea: ty a líná, jo? no to dovol, abych se hlučně zasmála:-D:-D:-D:-D:-D. Zvědavá a nápaditá, to seš:yes:

To se navzájem nevylučuje, právě naopak! Geniální věci byly většinou vymyšleny "z lenosti". A jak vidím z ohlasů, tenhle skvělý nápad nezapadne.:-)):-)):-K:-K:-K

olahok:Oli, nene, jenom občas i líná :-D

hosta: Už dlouho jsem se takhle nezasmála, přesně tohle jsem si říkala, než jsem si přečetla váš komentář....:-)):-D

vyzkouším:-O:yes:bod je tam:yes:

Tak to je vychytávka ! Vy jste génius!:yes::-K:-K

mariana.:Proto píšu, že se musí hodně rozpálit pánev, aby se sýr hned začala péci a udělal kůrku. Nesmí se péci pozvolna, ale zprudka.

:yes:to je nápad..:-*:-K:-K:-K

super nápad :yes:

Ten sýr se nerozteče?:-O

hosta:Nerozteče, musíš právě udělat tu kůrku;-)

To čučím jak puk, to by mě nenapadlo v obavě, že se mi to celé rozteče:yes::-O

Jj, znám a dělám, je super :-) V jednoduchosti je krása:yes:

Júúúva, tak to je prima nápad, já to také nerada obaluju. Tohle určitě vyzkouším:-8:yes::yes::-p.

Tématické fráze:
obalovany syr v troube, jak obalit sýr bez vajíčka, jak se obaluje sýr, smažák bez strouhanky, smažák v těstíčku, obalovany syr bez strouhanky, obalovaný sýr jinak, obalovaný strouhany sýr, obalovaný sýr bez vajíčka, v čem obalit květák, smazak bez vajicka, smažák z květáku, smazak v troube, smazak v troube, v čem obalit sýr, mouka na obalováni, obalovaný smažený uzený sýr, smažený sýr bez strouhanky, strouhaný smažák, obalování bez strouhanky

Suroviny:
sýr tvrdý, olej

Přidat fotografie receptu