Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Haloumi bez grilu

Sýr Halloumi je kyperský sýr vyráběný ze směsi kravského, ovčího a kozího mléka, jemně dochucený mátou. Exkluzivní sýr je velmi lahodný, neroztéká se a je hvězdou letního grilování. Pokud si chcete pochutnat i v zimě, není potřeba oprašovat gril.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie228 kJ /
55 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Papírovou utěrkou potom cuketu otřeme. Krok 2: Zelené či žluté fazolky (syrové či mražené) vhodíme do horké osolené vody a krátce povaříme. Potom přecedíme a necháme okapat. Krok 3: Zeleninu rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby nebo pod gril a krátce zapečeme. (Já využívám program Crisp v mikrovlnné troubě.) Krok 4: Rozehřejeme sendvičovač, lehce olejem přetřeme jeho plochu, uložíme na něj plátky sýra, uzavřeme a zapečeme do zlatavé kůrčičky. (Pokud nechcete olej použít, položte na plošky papír na pečení.) Krok 5: Horký sýr podáváme s opečenou nebo grilovanou zeleninou.

Zveřejněno 24. 11. 2013

Poznámka autorky Hella

Samozřejmě můžete použít jakoukoliv jinou zeleninu. Toto vlastně není recept, spíš vychytávka, jak se také dá sendvičovač využít. Sendvičovač jsem dostala před 50 lety svatebním darem a pořád se činí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Haloumi bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKYX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Haloumi bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKYX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Halloumi je vynikající sýr, přímo lahůdkový. Má se však tepelně upravit, nejlépe na pánvi nebo na grilu. Já ho tak používám k hummusu. Hummus, tahini, kapku olivového oleje, nať koriandru nebo petrželky a opečený sýr halloumi je pochoutka.

Já Halloumi miluju, teď jsme ho pěkně zaudili se zeleninou v Muurikka Smoker http://www.gril-muurikka.cz/elektricky-gril-muurik... a velká mňamka. Je to velmi delikátná a zase něco jiného při letním posezení. Zvláště dámy byly nadšené.

Petra Nademlýnská 27. 11. 2013 11:06
Hella:
Vidím, ze hodne cestujete, to ale neznamená, ze Turci, kterí mají své restaurace v cizine delají vsecko tak, jak doma.

Petra Nademlýnská: Každému chutná něco jiného, to respektuji.
Haloumi nejčastěji kupuji v Lidlu vždycky ho mají, když tam jsou Řecké dny, což je často, nebo si ho vozím z Německa nebo Rakouska, kde je levnější. Chutí, vzhledem a konzistencí mi trochu připadá, jako byste slovenský oštěpok naložili do slaného nálevu.
Nikdy jsem se nesetkala s tím, že bych v kebabu našla sýr (jakýkoliv) a ani nevím, proč by ho tam Turci dávali. Jednak je dost drahý (a kebab je lidové jídlo) a ani jsem ho v Turecku nikdy neviděla.

Petra Nademlýnská 26. 11. 2013 19:24
maris:
U nás znamená ne u Vás.
Já ho ani nechci loupit, protoze nám nechutná.

Petra Nademlýnská: já nevím, co myslíš " u nás ",:-), ale ve specializovaných obchodech je k sehnání;-):-)

Petra Nademlýnská 26. 11. 2013 15:25
Jana Remkova:
U nás se neprodává - jenom v turecké restauraci ho podávají do rúzných jídel. Snad nejcasteji do Dürümu a kebabu. Ale nejenom tam.
Nám vubec nechutná, jsme zvyklí na spanelské a francouzské sýry a Haloumi je takový, jak bych to rekla, z jinýho sveta. Nejenom chut, ale i konzistence.

hm, tak haloumi by měli mít na naší farmě, zeptám se, i když ten název jsem tam neviděla, jenže oni dělají takových výrobků, že jsem to mohla přehlédnout. Heli, dík za tip a hlavně - ať sendvičovač slouží ještě nejméně 40 dalších let, znáš to - co se osvědčí, nevyměním ;-);-):-D:-D:-K:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Ten sýr, to jsem nikdy neslyšela:-O

Já takhle dělám balkán, fetu nebo i haloumi, pokud na něj někde narazím. Bohužel už tak rok jsem ho nikde neviděla. Mívali ho občas v Lidlu.

Tématické fráze:
sýr na gril, co na gril, kyperský sýr, kyperský sýr haloumi, co na grilu, oštěpok na grilování, sýr halouni, syr na gril recept, grilování haloumi, co na grilu, haloumi příprava, priprava haloumi, grilovany ostepok recept, chaloumi na grilu, syr na grilu, haloumi grilování, recepty na gril sýry, na gril ostepok, halouni syr, slovensky ostepok

Suroviny:
sýr halloumi, cuketa, fazolky zelené, sůl, olej

Přidat fotografie receptu