Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pokrk

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. Vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct ( kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a tymián ). Krok 2: Ze skeletu od prsou můžeme připravit vývar na podlití. Krok 3: Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme med a zalijeme šťávou ze zelí. Krok 4: Po odpaření většny vody přidáme nakrájené zelí, dle chuti sůl, pepř, kmín a zlehka smažíme až dosucha. Krok 5: Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky a vejce připravíme tužši těsto. Osolíme a vyválíme. Krok 6: Připravíme čtverečky cca 10x10 cm, do kterých zabalíme připravené zelí a osmahneme na sádle. Naservírujeme a můžeme si užít příjemný zážitek.

Zveřejněno 26. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VrmX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VrmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

SUPER!!!:yes::yes:

pokrk: Vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Zecept se mi velmi líbí, jak na pohled, tak na chuť, jak se říká, není co dodat a dala bych si s velkou chutí, dávám 7.bod:yes:

Paráda!!!!!:yes::-))

Recept byl pro mne celkově premiéra, jak šišky, tak i kachní prso, které nebylo úplně dorůžova, jak jsem si původně přál..:-( Hlavně jsem se chtěl podělit o šišky, které mě napadly cestou domů, a byly opravdovým zážitkem:-p Úspěch byl doma veliký, tak příště zkusím dodat gramáže.

wow ty sisky jsou uzasny!:yes:. Urcite vyzkousim, ukladam a bod

Já radši kachní prsa na minutku. Takto bych upravila spíš stehýnko:-p;-) Chtělo by to taky trochu upravit recept, aby jej mohli vyzkoušet i méně zkušení kuchtíci. Gramáže nebo množství např. medu, zelí, brambor, mouky... A v postupu trochu rozlišit interpunkci nebo to napsat v bodech;-) Díky

Tématické fráze:
jak upravit kachní prsa, mail mnt.med.br loc:cz, jak upravit kachní prsa recepty, top recepty kachní prsa, jak upravit kachni stehna, jak připravit kachní prsa, kachní maso na tymiánu, jak připravit kachní prsa recepty, jak upravit na kachní prsa, kachni prsa jak upravit, recept pečená kachna s jablečnym chutney, jak upravit kachní prsa, jak upravit kachní prso, pečená kachna na tymianu s červeným zelím, kureci stehno pecene na timianu s cibulkou a mrkvi, kachní prsa, pečený brambor, pečené vepřové maso s bramborovými šiškami, kachni prsa na bilem vine, jak upravit prsa z kachny, menu kachni prso s fazolky

Suroviny:
prsa kachní, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, tymián, brambory, mouka hrubá, vejce, zelí bílé kysané, cibule, med

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu