Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie591 kJ /
141 kcal
Bílkoviny4,03 g
Tuky0,44 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy25,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Římský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl. Krok 2: Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám celoročně v zásobě v mrazáku) a nahrubo krájenou oloupanou cibuli. Koleno omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem. Krok 3: Nesolím, koleno i lečo jsou slané dost. Krok 4: Vložíme ho do hrnce na lečo, zakryjeme namočeným víkem, dáme do studené trouby. Krok 5: Peču 1/2 hodiny na 150°C, pak 1,5-2 hodiny na 200°C. Koleno se víc dusí než peče. Krok 6: V průběhu podle potřeby podléváme horkou! vodou. Příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky,...

Zveřejněno 27. 11. 2013

Poznámka autorky zizala

Recept na přání.

Šlo by to určitě i v Pomalém hrnci, ale nemám ho, takže nevím, na jaký výkon a jak dlouho pomalit.

Pokud někdo vyzkouší a vyfotí, budu ráda :)

Je to zimní líný recept, proto to lečo. Určitě by šla použít čerstvá zelenina - papriky a rajčata ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BQD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BQD

Marie

Komentáře (15)

V římském hrnci peču už 20 let a super a jeden RECEPT k dobru :

Na dno rozložíme plátky anglické,na tu pak dáme na kolečka nakrájenou cibuli.Na cibuli na plátky nakrájené syrové brambory,posolit,kmín a trošku ml.červené papriky.Pak dáme vymačkané kysané zelí a na to pak plátky vepř.masa osolené s troškou koření tř.grilovacího.A zase zelí,brambory,cibuli a anglickou.Peču 3/4 hodiny na 160 st.a pak 3/4 hodiny na 200 a kdo chce může na posledních 15 minut bez víka.
Nemá to chybu a zatím všem moc chutnalo.B:-))

slavka744: Děkuji za zprávu, mám radost, že chutnalo :-):-K:-K

Dnes sme mali na obed koleno podľa Vášho receptu. Bolo vynikajúce!:yes::yes:
Robila som ho v pomalom hrnci 3,5 hod. a potom som ho zapiekla v rúre. Je to mňamka.:-)slavka744@azet.sk

jasikor: :-):-K Moc děkuju za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že se povedlo a chutnalo :-8

Upečeno:-p Jelikož nemám římský hrnec, upekla jsem v pekáči s víkem! Pekla jsem 1/2 hodiny na 150°C, pak 2,5 hodiny na 200°C. Výsledek je výborný!!! Už se těším až budeme papat:yes::-p;-)

NADEI: :-));-) Mockrát děkuju, mám velikou radost :-K:-K

:yes:Díky za skvělý nápad se šťouchaným bramborem a bez velké námahy jsem vykouzlila výborný oběd,kolínko bylo jako dort mohu jen doporučit :-pa dovoluji si přidat fotečku:-))

maria: Ano dá, ale v tom případě bych ho předem asi 1/2-3/4 hodiny povařila, nejlépe jen nad párou, aby se nevyluhovala ta chuť ;-) Také ho díky tomu nebudete muset péct tak dlouho :-)

Dobrý podvečer, zizala,ďaakujem za recept, chcem ho skúsiť, no nemám rímsky hrniec. Myslíte, že sa dá nahradiť remoskou?
ďakujem za odpoveď, maria

Hanes24, Zizalka a LADY UENDELIG, diky za tipy, koupim ho, sice toho myho mrskne, ze uz zase taham "harampadi" do baraku, ale ja si dupnu; pak bude rad, ze ho mame, takhle mi uz odvlastnil spoustu nadobi (vari taky rad a moc dobre):-D

LADY UENDELIG 28. 11. 2013 11:27
zuzun: v římském hrnci peču ráda a často. Zatím jen maso. Vyhovuje mi, že se SKUTEČNĚ nepoužívá žádný tuk. A jídlo má úplně jinou chuť. Doporučuji koupit - lepší je bez glazury. Přeji ať se daří a jídlo chutná:yes:

zuzun: Peče se v něm opravdu bez tuku, jídlo si krásně uchová chuť a nepřichytí se. Myslím že Merylas tu má dokonce recept na chléb pečený v římském hrnci. Je to výborná věc ;-) Koupila jsem ho před časem v akci v Intersparu. Lepší je ten nepolévaný, funguje jako pec.
A díky za pochvalu :-8:-K

zuzun:Koupil jsem ho na Aukru za hubičku, akorát to chce nějakou dobu sledovat až se objeví za příznivou cenu a mazaně přihazovat. Koupě se podařila asi až na čtvrtý pokus, ale stála za to.
Koleno dobrý:yes::yes:

Zizalko, tvoje recepty jsou velmi chutne, i tento, uzene maso s lecem opravdu muzem takze:yes:. Ale ten rimsky hrnec jsem si vygooglila, a opravdu, v surovinach nemas zadny tuk, tak jak to rikali na te strance! Fakt je to do krupava opecene? To si musim poridit, ja jsem sto let za opicema, ale tady jsem ho zatim nevidela nikde, nebo asi jsem nehledala:-8

To nemusí být vůbec špatné žížalko, rcp se mi líbí :yes::yes::-p;-)

Tématické fráze:
římský hrnec s glazurou, římsky pomalý hrnec, uzené koleno v pomalém hrnci, pečené koleno v pomalém hrnci, římský hrnec recepty, jak dlouho péct uzené koleno, pecene uzene koleno, římský hrnec bez glazury, uzené koleno v v pomalém hrnci, koleno v římskem hrnci, domácí uzené koleno, výborné pečené koleno, lečo v pomalém hrnci, recepty pro rimsky hrnec, římsej pomalý hrnec, recept na uzene veprove koleno s lecem, uzené pečené koleno v troubě s lečem, jak se dělá domácí uzené, já dlouho dělá vepřové koleno, jak se dělá uzené koleno zadní

Suroviny:
koleno vepřové uzené, lečo, paprika kozí roh pálivá, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu