Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krůtí křídla na tymiánu

Pečínku s opravdovou přírodní chutí masa si připravíte podle našeho receptu. Čekání na křupavé a dozlatova vypečené maso si zkraťte přípravou přílohy. Maso s glazovanou mrkví a rýží nebude mít žádnou chybu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie535 kJ /
128 kcal
Bílkoviny3,25 g
Tuky10,01 g
Vláknina0,18 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce). Krok 2: Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme. Krok 3: Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem. Krok 4: Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 180 °C cca 60 minut. Krok 5: Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost. Krok 6: Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu. Krok 7: Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky. Krok 8: Máslo smícháme s hladkou moukou a vytvoříme směs na zahuštění. Přidáme do omáčky. Krok 9: Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit. Krok 10: Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 30. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí křídla na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gx5L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí křídla na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gx5L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tohle musí být super mňamka. V jednoduchosti je krása a chuť.:-*

:-)<3<3<3:-K

Mira Matucha 5. 12. 2013 12:04
Krůtí maso mám velice rád,křídla používám pečená na másle.
tahle varianta mi připomíná pečenou husu,proto si je rád
upeču podle vašeho receptu.

wow, to mi uteklo:-K:-p:yes:

moc bych si pochutnala:yes::-D

krásná práce, Otto:yes::yes::-K

Znám, dělám tak i různé masové plátky, jen tuk, kmín a tymián. Je to mňamka.

jednoduché, prosté, krásné, chutné... není co dodat.:yes:

:yes:Ukládám, boduju:yes:

:yes::yes::-p super

Jo jo, v jednoduchosti je krása :-):yes:

Jak prosté milý Otto a dobré ;-);-):yes::yes:

Technické hodnocení - 10 bodů, umělecké hodnocení - 10 bodů. Jak v krasobruslení, moc krásné:yes:

Tématické fráze:
pečená krůtí křídla, kruti kridla, kruti kridla recepty, pecene kruti kridlo, kruti kridla recept, krůtí křídla pečená, pecene kruti kridla, krůtí křídlo, krůtí křídlo recept, recepty krútí křídla, recepty na krůtí křídla, recept krůtí křídla, recept na krůtí křídla, krůtí na tymiánu, pečená krůtí křídla recept, recept na pečenou krůtu, krůtí křídla pečené, recept na pečená krůtí křídla, recept na krutí křídlo, krůtí křídla-recepty

Suroviny:
křídla krůtí, tymián, vývar drůbeží, sůl, pepř mletý, kmín celý, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu