Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky se šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

esterka

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 - 25

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 343 kJ /
3 667 kcal
Bílkoviny85,49 g
Tuky169,74 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 286 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy421,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme nahřátou mouku, přidáme vykynuté droždí a vlažné mléko s rumem a vypracujeme těsto (nesmí být příliš tuhé). Krok 2: Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto pak vyklopíme na pomoučněný vál, propracujeme ještě rukama, rozválíme na sílu asi 15 mm a skleničkou vykrájíme vdolečky. Necháme je na válu ještě chvíli kynout a potom je několik minut smažíme v rozpáleném rostlinném oleji dočervena. Nejdříve vdolečky smažíme pod pokličkou, potom je obrátíme a dosmažíme bez pokličky. Krok 4: Usmažené vdolečky (zkusíme špejlí) vyjmeme z oleje a rozložíme na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej. Vdolečky necháme trochu zchladnout, pak je potřeme jahodovým džemem, na něj dáme kopeček dotuha ušlehané smetany a posypeme troškou strouhaného tvarohu.

Zveřejněno 30. 11. 2013

Poznámka autorky esterka

Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBZM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBZM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Opět zkopírováno :-(( :no: :no: :no:

esterka: opisování není dobré:no:

Je to:yes:, jsi šikulka:-K:-K:-K Posílám ti zaslouženého bodíčka

Je to dobré????
:yes: nebo :no:

Tématické fráze:
bavorské vdolečky maminčiny recepty, bavorské vdolečky, pravé bavorské vdolečky, vdolky se slehackou, bavorské vdolky, tvaroh se šlehačkou, bavorské vdolky smažené, smažené vdolečky, domácí bavorské vdolecky, tvaroh na bavorské vdolečky, top recepty sladke recepty vdolečky, recept na vdolky se šlehačkou, top recepty sladké recepty bavorské bavorské vdolečky, maminčiny recepty vdolky, vdolky s dzemem, vdolkyse šlehačkou, bavorské vdolecky s rumem., kucharka net bavorske koblizky, palacinky nebo vdolecky, recept na bavorské vdolečky

Suroviny:
mouka polohrubá, žloutek, vejce, droždí, mléko, rum, sůl, máslo, cukr moučkový, olej, jahodová marmeláda, smetana ke šlehání, cukr moučkový, tvaroh na strouhání

Přidat fotografie receptu