Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasný Filo jablečný závin

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariana.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 301 kJ /
1 745 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky41,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy292,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu. Krok 2: Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet. Krok 3: Mezítím si připravíme náplň z nadrobno nakrájených jablek, rozinek a skořice. Můžete přidat i jiné ingredience. Krok 4: Následovně si rozválíme bochánek těsta na velmi tenký plát, téměř jako papír a posypeme jablky. Krok 5: Zavineme, můžeme využít i útěrku, jde to lépe. Krok 6: Během válení těsto podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo. Krok 7: Utvořený závin pomažeme lehce máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pekla jsem 20 min na 180 st. Krok 8: Na závěr pocukrujeme nebo přelijeme karamelovým toppingem.

Zveřejněno 30. 11. 2013

Poznámka autorky mariana.

Je chuťové dokonalý, díky tenké vrstvě těsta a mnohem méně kalorický, než klasické listové těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasný Filo jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pl71

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasný Filo jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pl71

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

moc krásný:yes::yes::-K

:-p:yes::-)manžel by za štrůdl dal život;-)

zuzun:Moc děkuji za milý komentář. Mám radost,že se podobá tomu, co pekla babička.Protože naše babičky bývaly KUCHAŘKY :-):-8

Uz vcera jsem na tento zavin cucela a moc se mi libil. Vypada jako od moji babicky, ale ta umrela kdyz jsem byla mala a tak jsem se nikdy od ni nic nenaucila, skoda. Ale dneska tedy davamm bod a ukladam a vyzkousim; ten babiccin zavin byl zravej a tenhle jakoby mu z oka vypadl:-)):-p:yes: a fakt je ze filo testo a listove je velky rozdil, mam radsi filo a jak rikas, je mene kaloricke, to se mi obzvlast hodi

Cocoska:Jé děkuji.Přesně tak, tažené.Těsto hned po vytažení z trouby bylo také tvrdé,ale po půl hodině krásně zvlhlo.Někdy ho peču i z celozrnné mouky a je také super.

mariana.:Moje tchýně tomu říká "tažený", asi jak kdo, já jsem to video viděla také, ale oni tam dávají do těsta ještě vejce, takže není to úplně stejné;-)
Já jsem hodně podobné těsto právě podle tchyňky receptu zkoušela a vůbec se mi to nepovedlo, bylo hrozně tvrdé;-(
Ale ty to máš krásné a bezpochyby výborné, takže dávám bodík:yes::yes:

maja:Hm,tak to mě mrzí.O tom zase já nevěděla.Dělávám ho už dlouho,akorát teď jsem recept vložila.Ale filo těsto je opravdu starý recept.A vložila jsem ho proto,že většina pracuje jen s listovým a také si ho s Filo těstem plete.

maja:jeeee, pardon, chybicka se vloudila ...... vCera jsem si pustila ...

sorry, nechci vrtat, ale vera jsem si pustila video na seznamu, kde prazsky kulinarsky institut delal nahodou zavin, ze stejnych ingredienci, akorat pomer maji jinej, ono se to da navysit - upravit vzdycky, a cirou nahodou ten samy den - vcera (akorat, ze dneska odepisuju, cekala jsem kdo to udela za mne a on nikdo) to sem vkladas i ty. No nic, presto jsem rada, ze se ti zavin povedl a verim, ze je i dobry. Jsi sikulka, ale ted nevim, ktery mam vyzkouset, jestli z toho prazskeho kulin. institutu a nebo tvuj. No co, udelam oba a basta :-))

Zkusím udělat:-D:-))

ukládám k vyzkoušení a posílám bodík:yes:

Vyzkouším:-p:-K

Tématické fráze:
tažený závin recept úžasný, tažený závin recept úžasný, jablečný závin babička, jablečný závin z taženého těsta, jablečný štrůdl od babicek, jablečný závin tažené těsto, filo těsto recept, filo těsto recepty, tažený závin video, celozrnný jablečný závin, jablečný závin od babičky, štrůdl z filo těsta, recepty s filo těstem, filo, video závin s jablky, těsto na tažený závin, recept na filo těsto, jablečni zavin, filo těsto - recepty, jablečný štrůdl recept

Suroviny:
mouka hladká, sůl, olej, voda, jablko, rozinky v rumu, rum, skořice mletá, cukr skořice

Přidat fotografie receptu