Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jadranské řezy

Jadranské řezy se zdají být složité na přípravu, ale opak je pravdou. Listové těsto kombinujeme s ořechovým piškotem a máslovým krémem. Povrch moučníku po sestavení můžeme ještě dozdobit jednoduchou čokoládovo - jogurtovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sykynda sykynda

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 119 kJ /
6 482 kcal
Bílkoviny99,80 g
Tuky421,65 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 889 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy566,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozpůlíme, vyválíme každou polovinu zvlášť a upečeme. Krok 2: Na druhé těsto rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na pečicím papíře nebo vymazaném a vysypaném plechu. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 4: Na krém svaříme mléko s hrubou moukou. Necháme vychladnout a poté vyšleháme s máslem a oběma cukry. Krok 5: Sestavíme moučník tak, že vrstvíme listové těsto, na něj polovinu krému, potom ořechové těsto, druhou polovinu krému a nakonec listové těsto. Krok 6: Na polevu rozpustíme čokoládu na vaření a smícháme s jedním kelímkem jogurtu. Stejnoměrně polijeme vrchní listové těsto. Krok 7: Necháme odležet do druhého dne.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem

Zveřejněno 6. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jadranské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO61

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jadranské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO61

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Vypadají moc dobře. Ukladám. Něco podobného dělala moje tchýně. Do krému přidávala nasekaný ananas, nebo broskve

Krásné řezy ukládám do oblíbených a posílám kladné bodíky

:-p:yes::yes::yes::yes:

Michelangelka 15. 8. 2011 21:35
Nejlepší buchta všech dob!

Papričko krásný receptík už ukládám do oblíbených:-p a dávám bodík.:yes:

Peciem tento kolac uz dlhe roky. Ja si pred upecenim to listkove cesto popicham vidlickou, potom sa tak nevyduva. Povrch kolaca posypem iba jemne praskovym cukrom .

Papriko, ale povedlo se ti to hezky:-D:yes: Bodík za recept i dílo:yes:

Tedy řeknu vám - namazat krém (použila jsem salkokrém-snad to tolik nevadí) na upečené nafouknuté listové těsto - to byl fakt výkon.:-! Ale myslím, že se to vyplatilo. Kluci už kolem brousí, ale já jim zakázala uždibovat a dáme si je všichni až zítra k snídani. Povrch jsem pocákala tmavu a bílou čokoládovou polevou. ;-)

Tématické fráze:
jadranský dort, jadranský moučník, jaderské řezy, dort jadran, dort jadran recept, jadersky dort, jadransky dort recept, jadransky kolac, jadran na plech, řezy s bilym jogurtem, jadranské řezy ze dvou těst, jaderský dort recept, řezy z listového těsta, dort jadran na plech, diplomatické řezy, recepty řezy, recepty moučníky-jadranské řezy, moučník salkokrém, kolac jadran, jadran dort

Suroviny:
těsto listové, vejce, cukr, ořechy mleté, mouka hrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, mléko, mouka hrubá, máslo, cukr, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, jogurt bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu