Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jadranské řezy

Jadranské řezy se zdají být složité na přípravu, ale opak je pravdou. Listové těsto kombinujeme s ořechovým piškotem a máslovým krémem. Povrch moučníku po sestavení můžeme ještě dozdobit jednoduchou čokoládovo - jogurtovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sykynda sykynda

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 119 kJ /
6 482 kcal
Bílkoviny99,80 g
Tuky421,65 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 889 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy566,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozpůlíme, vyválíme každou polovinu zvlášť a upečeme. Krok 2: Na druhé těsto rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na pečicím papíře nebo vymazaném a vysypaném plechu. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 4: Na krém svaříme mléko s hrubou moukou. Necháme vychladnout a poté vyšleháme s máslem a oběma cukry. Krok 5: Sestavíme moučník tak, že vrstvíme listové těsto, na něj polovinu krému, potom ořechové těsto, druhou polovinu krému a nakonec listové těsto. Krok 6: Na polevu rozpustíme čokoládu na vaření a smícháme s jedním kelímkem jogurtu. Stejnoměrně polijeme vrchní listové těsto. Krok 7: Necháme odležet do druhého dne.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem

Zveřejněno 6. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jadranské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO61

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jadranské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO61

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Vypadají moc dobře. Ukladám. Něco podobného dělala moje tchýně. Do krému přidávala nasekaný ananas, nebo broskve

Krásné řezy ukládám do oblíbených a posílám kladné bodíky

:-p:yes::yes::yes::yes:

Michelangelka 15. 8. 2011 22:35
Nejlepší buchta všech dob!

Papričko krásný receptík už ukládám do oblíbených:-p a dávám bodík.:yes:

Peciem tento kolac uz dlhe roky. Ja si pred upecenim to listkove cesto popicham vidlickou, potom sa tak nevyduva. Povrch kolaca posypem iba jemne praskovym cukrom .

Papriko, ale povedlo se ti to hezky:-D:yes: Bodík za recept i dílo:yes:

Tedy řeknu vám - namazat krém (použila jsem salkokrém-snad to tolik nevadí) na upečené nafouknuté listové těsto - to byl fakt výkon.:-! Ale myslím, že se to vyplatilo. Kluci už kolem brousí, ale já jim zakázala uždibovat a dáme si je všichni až zítra k snídani. Povrch jsem pocákala tmavu a bílou čokoládovou polevou. ;-)

Tématické fráze:
jadranský dort, jadranský moučník, jaderské řezy, dort jadran, dort jadran recept, jadersky dort, jadransky dort recept, jadransky kolac, jadran na plech, řezy s bilym jogurtem, jadranské řezy ze dvou těst, jaderský dort recept, řezy z listového těsta, dort jadran na plech, diplomatické řezy, recepty řezy, recepty moučníky-jadranské řezy, moučník salkokrém, kolac jadran, jadran dort

Suroviny:
těsto listové, vejce, cukr, ořechy mleté, mouka hrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, mléko, mouka hrubá, máslo, cukr, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu