Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustový bochník

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 026 kJ /
2 635 kcal
Bílkoviny75,84 g
Tuky120,44 g
Vláknina19,75 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy303,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Huby namočíme do vody (tak, aby boli zakryté). Ryžu klasicky udusíme, len s trochou soli. Vrchné listy kelu oberieme a obvaríme vo vode tak, aby zmäkli (listov toľko, aby sme mali na vystlanie formy + zakrytie). Necháme dobre odkvapkať. Krok 2: Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme. Vložíme na jemné rezance narezanú polovicu kelu (druhú použijeme inak), namočené a nasekané huby aj s vodou, v ktorej sa namáčali, ochutíme rascou, osolíme a dusíme asi 15 minút. Nepodlievame, aby nebolo veľa tekutiny. Krok 3: Do uduseného kelu vmiešame ryžu, zakryjeme a necháme všetko vychladnúť. Ryže by malo byť asi toľko, koľko kelu. Potom pridáme kukuricu, hrášok, vajíčka, strúhaný syr, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Krok 4: Hranatú formu vyložíme listami tak, aby časť z nich vyčnievala nad okraj formy. Masu jemne natlačíme do formy a zarovnáme. Krok 5: Preložíme vyčnievajúce časti listov cez masu a prikryjeme ďalším listom. Pečieme zakryté alobalom pri 180°C asi 45 minút. Krok 6: Necháme 10 minút vo forme, potom vyklopíme. Narežeme na rezy asi 1,5 cm hrubé. Podávame teplé s pečenými zemiakmi (tie nemusia byť vôbec) a zeleninou, ale chutné je to aj studené so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 3. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5oE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5oE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Terezko to by mi moc chutnalo s rýží i s kroupami, super rcp :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Terezko,moc fajn receptík,mě by chutnalo(i s těmi kroupy)mňam:-p:yes:Teri,díky za fotopostup:-K:-*

1974andrea Andrejka, to ma nenapadlo, tie krúpky by boli výborné, najbližšie to skúsim s nimi. Krúpky máme radi, díky za radu ;-)

Terezko to by mi chutnalo, možná bych zkusila i místo rýže dát kroupy;-):yes:

:-O;-):yes::yes:

velmi zajímavé:-K:yes:

Ďakujem všetkým ;-) Janka, chuťove to bolo výborné, ani som to nepredpokladala ;-)

Teri, to je super:-O:yes:

hm, to vypadá fakt moc dobře ;-):-p:yes:

No to je ale hezké - takové extra veliké sushi:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
květákový mozeček fotopostup, vepřové hody moderní, recepty

Suroviny:
kapusta, cibule, slanina uzená, houby sušené, kmín celý, sůl, pepř, rýže, vejce, hrášek, kukuřice, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu