Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie511 kJ /
122 kcal
Bílkoviny2,06 g
Tuky2,05 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy8,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji. Krok 2: Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka dáme do pekáčku, zalijeme zálivkou a přidáme cibuli zpěněnou na másle, do které vmícháme mouku. Krok 3: Zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi hodinu na 220°C. Příloha: rýže, různě upravené brambory.

Zveřejněno 4. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx7M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx7M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Irule: Ale jo, dokázala. Dělenka je zatím snad to nejlepší z úpravy jídel, co jsem zkoušela :-)

Jana Remkova: aha, ale jak říkám jsi borec :yes:, já bych to nedokázala ;-(:no:

Irule: Irčo, dělenka :-). Perník by neprošel :-), sušené švestky, ani rozinky ve ZV NE;-)

Jana Remkova: a proč jsi ho nejedla?:-O Asi máš nějakou speciální dietu že? Ale jseš dobrá:yes:, to já bych nedokázala něco uvařit a nedat si, v tom jsem slaboch ;-(

spagetka: to já ne ;-), ale taky se mi líbí i ten načerno, toho vyzkouším!
Co se týče toho na víně, tak ten nám moc chutná, děláváme celkem často. A jde takto udělat i kuře ;-):-p

Irenko, ten recept do podobných jsi dala ty? Jestli jo, je to tvoje volba a tedy o.k., jinak je to podobné jen v tom, že je to králík :-D
Ale tvůj recept se mi líbí (ten načerno taky:-D:-D) :yes::yes::yes:

Irule: Já ho jen uvařila, jedl ho Láďa. Ochutnala jsem, pochopitelně a je to zase něco jiného, byl dobrý :-)

Jana Remkova: a jak ti to chutnalo? To je ten králík načerno? Ten totiž taky vypadá moc dobře, toho vyzkouším, ale až budu mít zase králíka ;-)
Já tento recept mám od tchýně a nám moc chutná :-p

Tak vidíš, Irčo, myslela jsem, že už jsem něco podobného dělala a nedělala, až dnes :-)

Králík je báječný na všechny způsoby, já bych si pochutnala:yes::yes:

Mám dojem, že něco podobného už jsem dělala a protože králík je u nás vyhledávaný sortiment, máš boda!:yes:

To musí být dobrota:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
králík na červeném víně, králík na rozinkach, králík rozinky,víno, kralik recept na červeném víně, srnčí ragu načerno, recepty na kralíka v červeném víně, králík top recepty, recepty na králíka, recepty z králíka, králík na zelenině a červeném vínu, králík na na červeném víně, králík recept rozinky, kralik na červeném víně se zeleninou, červený králík, neco o králík, králík v cerveném vine, něco s králíka, králík na zelenině a víně, recepty kralik na cervenem vine, recept králík na víně

Suroviny:
králík, voda, víno červené, masox, rozinky, bobkový list, pepř celý, feferonka, cibule, máslo, mouka polohrubá, sůl, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu