Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněné bulky bez mouky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 764 kJ /
661 kcal
Bílkoviny35,43 g
Tuky46,21 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme všechny ingredience. Těsto přendáme do zapékací nádoby a necháme chvíli odstát. Krok 2: Pečeme 20 minut na 180°C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce, aby se bulky ve formě nezapařily.

Zveřejněno 5. 12. 2013

Poznámka autorky petram

Lněné semínko se sice dá koupit už namleté (např. v DM drogerii), ale je zbytečně drahé. V DM kupuji 500g balení lněného semínka a melu si ho doma na mlýnku na mák. Další varianta je drtit ho v hmoždíři, ale to je dost zdlouhavé.

Na zapékání se mi osvědčila silikonová forma (bohužel mám jen formu na muffiny, ale aspoň jsou houstičky roztomilé). Na rozdíl od jiných forem se silikon nemusí vymazávat olejem, což je velké plus, protože lněné semínko samo o sobě obsahuje dost oleje.

Ze 6 lžic lněných semínek mi vychází 2 menší bulky-muffinky nebo jedna velká. Bulky jsou měkké a nadýchané. Chuťově se těžko k něčemu přirovnávají, možná k měkkému celozrnnému chlebu.

Velkým plusem tohoto pečiva je fakt, že neobsahuje žádnou mouku, a je tudíž vhodné pro celiaky.

Inspirovala jsem se na http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/03/ln..., ale recept jsem značně pozměnila.

Tento a další recepty naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné bulky bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q6V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné bulky bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q6V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jana: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že se recept líbí.

tak jsem bulky udělala, jak z mandlí tak z lněných semínek, je to úžasný nápad a je to jedlé.bohužel jsem to přesolila, a to dost, nic méně třetí várka už byla fajn, tak to občas udělám, neb je to zdraví prospěšné a každá změna receptu je vítaná. :-p :yes:

to je sexy prurez! Laka me to, zkusim se po tech seminkach podivat, ale nemam mlynek, takze budu muset koupit mlete a hned napict, vsak napecene se da vzdy zamrazit. Diky a napad a nadherne vypadajici muffinek, davam bodik a hned zejtra se pujdu podivat do obchodu po tech seminkach:yes::-K

medmic: bohužiaľ, neide. Ľanové semienka sú veľmi malé, lietalo mi to tam popod a ponad nože, skúšala som to kedysi, ale fakt ostali celé potvory :-D:-D:-D

medmic: Netuším, nezkoušela jsem to. Předpokládám, že by na to byl potřeba kvalitní mixer s hlubokou nádobou. Jinak se semínka rozlétnou po stěnách.
Jako alternativa mě ještě napadá ruční mlýnek na kávu.

Skvělý nápad, technická otázka. Mixérem je jde rozdrtit také do požadované hrubosti?

Úžasné :-p to musím udělat sestře :-K :yes:

Zajímavý recept a nufinky vypadají krásně:yes::yes:+3

petram: Kouzelne babovicky!

tejaja: No vidíš a já měla vždycky strach, aby prostě nežluklo, tak kupuju jen na spotřebu, ne do zásoby. Souhlas, do chleba ho dávám taky.

Veľmi zaujímavé :yes::-) Ľanové semienká mám doma vždy, pridávam ich do chleba. Laďka, kupujem ich v Metre, vo veľkom 1 kg balení, a ešte sami nestalo, aby stratilo na kvalite. Držím ho v kumbále na chodbe, teda teplota ako v byte. A odsypávam si do malej fľaštičky,ktorú mám v kuchyni.
Mleté som nekupovala, ani doma nemlela, ale toto ma veľmi láka vyskúšať. Vďaka za recept. ;-):yes:

petram: Pravda je, že neskladuji také, protože muž klidně schroupe celý pytlík k televizi - teda nejen lněné, aby bylo jasno,:-D:-D:-D
Takže máš asi pravdu, že by v lednici vydrželo déle, také ale nepřežije pár dní :-)):-)):-)). Vyzkouším, na řezu jsou pěkné :yes::yes::yes:

spagetka: Já lněné semínko skladuji v lednici, i namleté tak vydrží několik měsíců. Ale tak dlouho poslední doboustejně nevydrží, naše spotřeba se notně zvýšila právě po objevení těchto bulek :-)

Já bYch ještě doplnila, že lněné semínko rychle žlukne a mleté ještě rychleji. Určitě je lepší vždy si umlít čerstvé.
Petruš, neumím si to úplně bez mouky představit, ae fotka vypadá moc lákavě. Bez mouky i vhodné pro diabetiky :yes::yes::yes:
Dám na tebe a vyzkouším ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
lněna mouka recepty, lněná mouka, recepty z lněné mouky, lněná mouka recept, lněný chléb bez mouky, chléb z lněné mouky, lněné bulky, mleté lněné semínko recepty, chleba z lněné mouky, mleté lněné semínko recept, pečivo z lněné mouky, chleb z lneneho seminka, chleba z lneneho seminka, ruční mlýnek na lněné semínko, lnene pecivo, recepty ze lněné mouky, mlýnek na lněné semínko, bulky z lněného semínka, pečivo ze lněné mouky, chléb ze lněné mouky

Suroviny:
semínka lněná, semínka sezamová, koření chlebové, sůl, prášek do pečiva, vejce, voda

Přidat fotografie receptu