Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový džuveč od babičky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 416 kJ /
816 kcal
Bílkoviny8,96 g
Tuky48,91 g
Vláknina11,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy80,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu podusit s kouskem masoxu. Trochu podlít a dát do ní trochu protlaku. Na dno zapékacího pekáčku dáme asi 5 mm silně nakrájená rajčata po celém dnu. Posolit a popepřit. Krok 2: Na ně dáme 1/2 dušené zeleniny a opět na ní nakrájená osolená a opepřená rajčata. Na toto všechno rozprostřeme tu syrovou rýži a na ní dáme zbylou udušenou zeleninu a na to ještě na tenko nakrájená rajčata. Krok 3: Na to vše nalijeme 1/2 dcl vody. Nakonec opět opepřit a osolit rajské. Pevně zakrýt alobalem nebo pokličkou. Krok 4: Pečeme 1/2 hodiny nebo dle potřeby aby byla rýže měkká.

Zveřejněno 5. 12. 2013

Poznámka autorky arrefeena

Nejsem autorem receptu, pouze jsem jej opsala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový džuveč od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p8y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový džuveč od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p8y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

děkuju za krásné fotky

Vynikajúce!!!:-!:yes: Robila som dnes na obed a nemá to chybu, ľahké jedlo, super. A zase tak málo bodíkov :-O:-(

Džuveč je parádní jídlo, tento způsob přípravy vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
džuveč, rizoto džuveč, recept na džuveč, džuveč rizoto, jáhlový džuveč, recept na vepřový džuveč, recept na srbské rizoto, recept srbské rizoto, džuveč recepty, druveč s tofu, džuveč recept, recepty od babičky, džuveč tizoto, džuveč bez protlaku, ryzeto nebo džuveč, zeleninovy džueč, zeleninový guláš s červenými fazolemi, zeleninový gžuveč, džuveč s fazolemi, rizeto džuvač

Suroviny:
rýže, voda, olej olivový, sůl, pepř, koření orientální, rajče, cibule, pórek, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, lusky fazolové, kukuřice, hrášek, lilek, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu