Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškoty pravé

Piškoty snad nechybí ve spíži v žádné domácnosti. Připravíte z nich skvělou svačinu nebo i slavnostní dort. S tímto recept si je pak snadno upečete i doma. Buď ve formě jednotlivě pečených kousků nebo po upečení usušených plátů z piškotu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 751 kJ /
1 135 kcal
Bílkoviny27,86 g
Tuky16,17 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy218,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr a vejce třeme nejméně 30 minut. Pak přidáme pouze mouku a zlehka promícháme. Krok 2: Těsto stříkačkou nebo cukrářským sáčkem vytlačujeme na plech, který jsme pokryli pomaštěným papírem. Tvary necháme stát dvě hodiny a pak pečeme v mírné troubě 15-20 minut. Krok 3: Obměna:
Protože piškoty dají dosti práce, ulehčíme si ji tak, že upečeme piškotové těsto na plechu, na který je rozetřeme asi jen na 0,5 cm vysoko. Krok 4: Ještě za tepla nakrájíme na menší pruhy, ty ještě usušíme a uschováme. Stejně jako kupované piškoty poslouží na různé rychlé moučníky nebo nepečené cukroví.

TIP: Nepečené dorty s ovocem nebo pudinkem

Zveřejněno 6. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškoty pravé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXRW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškoty pravé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

fb.lib: PDP ani sodu tam táta určitě nedával! Ale jinak máte asi pravdu..;-):-K

Danca: Ano,Váš tatínek pekl piškoty cukrářské, tam se dávala kapka citronu a sypaly se cukrem a na povrchu to vytvořilo krustu.Do těchto piškotů se dával ale i prášek do pečiva nebo soda. Pokud jste četla přípravu tak tam je třeme nejméně 30 minut, i poměr mouky na vejce je větší to znamená že piškotové těsto je hustší. Tyto piškoty jsou na uskladnění a používají se jako polotovar na nepečené dorty např. S jahodami a zakysanou smetanou nebo tvarohové atd. Ani na jídlo nejsou špatné. Kupované piškoty nejsou také měkké. Hezký večer:-K

Danca: Recept není můj a přesně jak píšeš, z piškotů byly takové placičky, ale děcka je hned snědly, tak nevím jestli by byly za delší dobu tvrdé.

eva hubova:no nevím , pokud se piškotové těsto nechá chvíli ( natož 2 hodiny:-! ) stát, spadne a po upecečení bude tvrdé :-((. Můj tatínek, vyučený cukrář, dělal přímo skvostné piškoty, a to tak, že těsto po vyšlehání sáčkem s hladkou trubičkou nastříkal na plech, posypal přes sítko moučkovým cukrem a IHNED upekl!:-p:-p

:yes:

fb.lib: Diky:yes:

Děkuji za výborný nápad.:-))

výborný nápad,díky yes:-*

Jakoliv používá se krupice a nesmí tam zbýt ani zrníčko .Já používám normální elektrický s metlami,a dokončuji vařečkou.

tohle si ukladam, ale jak se tre to vejce s cukrem? Muzu vareckou? Nebo metlickou? Vykonnej robot nemam

:yes:užitečný recept,děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
piškot ná plech, piškoty recept, recept na piškoty, jednoduchý piškot na plech, piškotové těsto na plech, piškoty, piškot, recepty s piškoty, piskoty na plechu, měkké piškoty recept, top recepty piškotové těsto, recept piškotové těsto na plech, recepty z piškotů, top recepty piškoty, recept no piškot, piskot recepty na plech, piškoty reveot, tvrdý piškot recepty, tvrdý piškot, poctivy piškot

Suroviny:
cukr, vejce, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu