Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálivý guláš z hovězího krku na barevných paprikách a chilli papričkách - dnes podle manžela

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 977 kJ /
5 970 kcal
Bílkoviny343,59 g
Tuky480,08 g
Vláknina34,46 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 879 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy60,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití. Krok 2: Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky (cca 3 cm). Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo-hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět. Krok 3: Vložíme zprudka orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme saturejku, Kayenský pepř, červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka. Podléváme připraveným vývarem. Krok 4: Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájenou zelenou a červenou papriku, drcené sušené chilli papričky, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Krok 5: Pokud je potřeba a když se nám zdá, že guláš není hustý, tak v hrnku s vlažným vývarem rozkvrdláme hladkou mouku a metličkou zašleháme za stálého míchání ke šťávě k masu. Krok 6: Přidáme podle potřeby sůl, majoránku, dál dochutíme kořením podle potřeby a ještě chvíli promícháváme a necháme dál dojít (cca 10 minut). Podáváme s knedlíkem, nebo se širokými nudlemi.

Zveřejněno 7. 12. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Guláš si vařil dnes manžel sám. Má na to jen prý svůj postup, takže jsem šla stranou..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivý guláš z hovězího krku na barevných paprikách a chilli papričkách - dnes podle manžela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrQq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivý guláš z hovězího krku na barevných paprikách a chilli papričkách - dnes podle manžela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrQq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

prosciuto 26. 11. 2016 17:00
Dobrý recept na guláš pre milovníkov štipľavého, až na tú záklechtku.
Tá samozrejme do gulášu nepatrí!

1974andrea: tak to jsem ráda, když vaří muž, jdu od toho, jen popíšu, co chce;-);-)

varilamyskakasicku:Ivo, číst umím , neboj se. Jen jsem ti objasnila to, na co se ptal Ivaan:-D;-)

1974andrea: to on podle mne dobře ví, ale chtěl a měl...:-D tam já mlčím..:-K:-K

1974andrea: vařil to vše manžel a tomu já do toho nikdy nekecám, ba dokonce utíkám, dá, co dá, co má, a závěr je vždy nej, když se mi to nelíbí, tak ať to nejím, psala jsem to sem, že vařil manžel, je třeba číst já nevařila :-D:-D:-D;-)

varilamyskakasicku:Ivo, Ivaan tím chtěl říct, že kayenský pepř je prášek z chilli papriček, takže je to vlastně to samé;-)

Ivaan: prostě oboje, proto to tak i pak pálí;-);-);-);-)

Hmm, zajímalo by mně jaký rozdíl vidíte mezi chilli papričkami a kajenským pepřem.

Hezky připravený pálivec:-p:yes::-K

díky holky a kluci, jsem ráda, že se Vám "ohnivák" líbil:-K:-K

:yes:guláš je chuťovka, všechny druhy, hlavně když přijdeš k hotovému, ten je nelepší:yes::-)):-D

:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:

:yes::-*:-K:-K:-K

Straslipka Martin: no když vaří chlap, tak to má říz:-D;-)

Nádhera.Hned bych si dal-musí být vynikající :-p:yes::yes::yes:

Krásné foto:yes: Ivo a gulášek bych si s chutí dala:-p:-p

Olinka5555: jak říkám, balím na Moravu, bude týden sám... a tak a tak..:-D:-)):-)

varilamyskakasicku: jejda, ty se máš. Přítel také vaří, vaří výborně, ale kuchyň je pak jako po nájezdu zdivočelých nájezdníků.
Ale i tak je to příjemný, úklid kuchyně je rychlejší, než to vaření:-))))

spagetka: nesmím se ani zeptat, jestli něco nepotřebuje, udělá mi kafe, umyje nádobí a prostře:-O dnes jsou u nás Vánoce, anebo je to tím, že zítra už odjíždím na Moravu a už se mne chce zbavit:-D:-)):-D:-D:-D:-(

Jo,když vaří manžel, je radost se z gauče na něj koukat. A když si ještě po sobě uklidí a umeje nádobí, no to vrchol slasti :-D:-D:-D:-D. Ale vážně, vypadá to moc dobře a chutnalo by.:-p:-p:yes::yes::yes:

Olinka5555: manžel si do toho nenechá kecat, musím z kuchyně na celé dopoledne a vaří a vaří..:-D:-))Jedno z mála jídel, co dělá sám.;-):-))

Vidím, že hovězí je prostě v kurzu:-)))) Máš moc pěkný gulášek, paráda.A jako vždy skvělé foto:-):yes::yes::yes::-K

Ten musí být dobrý, má pěknou barvičku:yes::yes:+

Tématické fráze:
hovězí krk podle pohlreicha, hovězí guláš od zdeňka pohlreicha, hovezi krk gulas, recepty pohlreich hovězí krk, hovězí guláš s paprikou, hovězí guláš zdeňka pohlreicha, hovězí krk recepty, jak se zbavit pálivosti guláše, hovězí krk bez kosti, zdeněk pohlreich hovezi gulas, jak se zbavit pálivosti v jídle, jak zbavit jidlo palivosti, hovězí krk, rozdil mezi kajenskym peprem a chilli, jak se zbavit palivosti, jak se zbavit pálivosti jídla, hovězí krk na guláš, guláš z krku, hovězí guláš, jak zbavit papriku pálivosti

Suroviny:
krk hovězí, cibule, sádlo, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, pepř cayenský, saturejka, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, kmín drcený, majoránka, česnek, protlak rajčatový, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu