Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechy s chutí hřebíčku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Porce: 50 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 406 kJ /
3 204 kcal
Bílkoviny31,38 g
Tuky184,82 g
Vláknina10,83 g
Cholesterol 485 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy311,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme a smícháme v míse s hřebíčkem a mletými mandlemi. Změklé máslo utřeme s medem a cukrem, přisypeme sypkou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie. Dáme na dvě hodiny do lednice odpočinout. Krok 2: Do vymazaných formiček na ořechy vtlačujeme trochu těsta. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Hotové vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Krok 3: Připravíme si krém změklé máslo utřeme s cukrem a piškoty pokropené Amarettem. Kávovou lžičkou plníme ořechy krémem, slepujeme dvě půlky ořechů k sobě. Slepené ořechy můžeme postříkat rozehřátou čokoládou nebo lehce posypat moučkovým cukrem.

Zveřejněno 9. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy s chutí hřebíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKrE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy s chutí hřebíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKrE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Zuzka:Taky jsem se při boji s vyklápěním stihla pořezat,mají hodně ostré hrany,ale mám to vyřešený,flákla jsem to všechno do koše a na příští Vánoce seženu teflonový.

S vyklápěním ořechů nemám problém (používá trošku jiné těsto)...
Když ale u "formičkového" občas tento problém nastane, nechám vychladnout, pak dám na chvilku do horké trouby (nebo vzhůru nohama pod gril) a pak už to obvykle jde skoro samo. STEJNĚ VYKLÁPÍM CHLEBÍČKY či srnčí hřbety:yes:

Já mám zase zkušenost čerstvou ze včerejška, cukroví mně šlo vyklápět sice krásně, protože těsto bylo hodně mastné, ale při mytí formiček pod horkou vodou jsem si všimla, že je umyvadlo od krve... Jen co jsem domyla, zjistila jsem, že mám všechny prsty tak pořezané od těch hran, tak mám dneska u počítače 4 prsty zafašované a další dva bolavé. Kdo může takový "aušusy" vůbec pustit do prodeje.....:-?:-?

Hrašuľka.Hrašuľka:Paradox je že jsem pro Tescomu pracovala:-//takže jsem i nakoupila vše možné a ve finále zjišťuji,že to zas není tak košér...formičky ne,silikonový formy ne,pánvičky ne,atd,ale to bych tu psala román.

Hrašuľka.Hrašuľka 11. 12. 2013 21:38
Majka8: Špagetka má pravdu, nehádž flintu do žita - hoď ju do toho, kto ti predal také super formičky.:-D:-D:-D Ja na tvojom mieste ich z toho koša vyberiem a pošlem do TESCOMY, nech v nich napečú a pošlú ti to pečivo. Tie náklady by som ešte obetovala. Naozaj by som bola zvedavá, čo a či by ti odpísali. Veď taká "seriózna firma" by sa mala dozvedieť, aký šmejd dáva na trh :-!:-! :yes::yes::yes:

Majka8: chápu tě, ale neházej flintu do žita.;-);-)

Co dodat,nemám slušných slov,formičky jsou v popelnici:-((prostě nešlo,tak jen dodám,nekupujte formičky od Tescomy:no:jsou nepoužitelné,po 3 roky jsem zkoušela a bohužel nešlo,přesto dík za rady,už jsem to vzdala.Je mně líto surovin a práce,kdybych si raději přečetla knížku,nebo jen tak lelkovala udělala bych líp.SAKRA;-(

:-K:yes::yes:

Děkuji všem za komentáře, jak jsem psala mám formičky staré 30 let, já to dělám tak, že jak mám mastné ruce z těsta tak máznu formičku, naplním těstem a dám péct. Vyklápím teplé, nemám problém:-8formičky po upečení jen otřu papírovou utěrkou a uložím na další pečení;-)

spagetka:Taky jsem měla starý a fakt vše šlo ven samo,jenže půjčila jsem a zapoměla si o ně po Vánocích říct a za rok před svátky mně bylo zděleno,že moje formičky nemá,tak jsem o ně přišla,no,nedohadovala jsem se a koupila si nové,ovšem ty stojí za prd.Určitě už nestihnu teflovový do Vánoc,tak snad příští rok.Už mám formičky vymazaný sádlem,tak jdu s chvějícím žaludkem plnit,ještě jsem to dala chladit,jak radí Hrašulka.Večer poinformuju jak jsem dobojovala.Ještě jsem ti chtěla napsat o té bábovce Rondo,už ji mám a nemá chybu:-K

Hrašuľka.Hrašuľka 10. 12. 2013 15:25
suslajda: Už mám výborný recept na "tmavé oriešky" s lieskovými orieškami a orechovou plnkou, potom som po svokre zdedila "biele oriešky" z vlaškých orechov s vynikajúcim žĺtkovým krémom a tieto tvoje budú "tretím mušketierom", lebo sa mi veľmi páčia. Určite upečiem, možno o rok.


tejaja: Absolútne súhlasím, lebo ja som v živote žiadnu formičku nevymazávala. Ja som ale cesto - na akékoľvek podobné pečivo - nechala zamiesené v chlade aj 3-7 dní a hlavne som ho dávala do formičiek studené a namočené - len spodnú časť - do hrubej múky. Pred pečením som celý plech "vyhodila" na balkón chladiť. Po upečení tiež dosť rýchlo šup-šup von z formičiek. Po skončení celého pečenia som všetky formičky nasypala do veľkej misy, do saponátového kúpeľa, nechala som odmočiť a pekne jednu po druhej poumývať, dobre opláchnuť, šup na plech do teplej rúry, kde sa do rána vysušili.
Všetkým želám ešte pekné pečenie :-):-);-):-D:-O: a žiadne zlostenie :-//:-(( :yes::yes::yes:

Majka8: proto já si prastarý formičky ještě po babce, mamce chráním jak oko v hlavě. Nevím z čeho dnes ty údajně moderní materiály dělaj, ale i když jsou to pěkné moderní tvary, tak se s nima pracuje hůř, než s těmi pravěkými ;-);-)
A silikon? ten prostě nemůžu:-8:-8, mám z něj husí kůži, jediný,, co mám je vál ze silikonu
Ale ty teflonové vypadají dobře :yes::yes::yes:

Hella:Silikon,tak to je pro mně problém,mám doma mimo formiček všechno a nic v tom nepeču,je mně to na dotek odporný,už jsem tu nabízela že dám zadarmo:-)).Ovšem ty teflonový bych si koupila,hned se na odkaz podívám:yes:,díky

Majka8: Pokud si koupíte silikonové formy na ořechy, máte navždy po starosti. Teď jsou všude v obchodech, léta, kdy se tyhle formy sháněly, jsou konečně minulostí. http://www.toprecepty.cz/recept/3231-plnene-orechy... Nebo si pořiďte teflonové formičky http://www.toprecepty.cz/recept/15506-tvarovani-ne... http://www.eshop-lilie.cz/katalog.php

hosta:Přidám určitě trochu sádla a ještě sádlem vymažu ty potvory,to je jediný co mně nenapadlo vyzkoušet.Díky za radu:yes:

eva:Evičko děkuji,já je vymazávat máslem nebudu,to jsem udělala před rokem a to byl neskutečný boj,ořechové formičky co jsem měla staré,tak v pohodě jsem vyklepla,to jen teď ty nové nejdou,dnes poslední pokus,jak se nezadaří,tak letí do koše.Už jsem je prázdné taky vypálila,vyzkoušela jsem vše,jen ne to sádlo.Dokonce jsem je i olejem vystříkla,jsou to potvory hezké nerezové,ale naprosto na prdlajs.

Majka8:
už som Vám odpísala, ale nevšimla som si predchádzajúci príspevok - maslom nemazať ale iným tukom rozpusteným,
ale formičky ak nie sú dobre natreté, potom sa prichytí cesto - cesto po upečení musíte ihneď vyklopiť
a skúste ešte taký starý recept - dajte formičky prázdne, dobre vypiecť do rúry a neumyte ich jarom - prostried. na umývanie riadu, lebo aj vtedy sa formičky lepia
Ja, už mám formičky vypečené - napr. medvedie labky už ani nemastím ale pečiem v suchým nevymast.formičkách

Majka8:

Majka8: stejně ho musíš nechat povolit, tak "dohňácej" lžičku sádla. Formičky nikdy nemyju saponátem, jen vodou.(teda pokud nejsou zapečené a nevyklopené:-)))

Majka8:
ak sa nedarí vyklopiť cesto z formičky - potom je vychladnuté
musíte ich vyberať teplé až horúce z formy
ak formičky nie sú už vypečené/t.j. viac krát použité, tak ich natrite pierkom/vymažte roztopeným tukom/smetol, palmarín, hera, maslom radšej nie....
po použití formičky treba len umyť v teplej vode bez použitia čistiacich prostriedkov!!!!

/jar, pur... a nechať usušiť a odložiť

hosta:Vyzkouším,těsto už mám v lednici,odpoledne budu péct,už teď mám chvění u žaludku:-))

tejaja: po zkušenosti z popálených prstů mám pro takovéto případy po ruce kleště kombinačky:-D mj. - máslem bych teda formičky nevymazávala, ten olej pokud je nutné je lepší - nebo sádlo. Většinou tyhle problémy odstraní, když se do těsta dá oříšek sádla - náhradou za stejné množství másla či hery:-);-)

tejaja: jo, takové ty svářečské:-D:-D:-D

Mám starý recept po babičce s vlašskými ořechy, ale tyto mandlové musí být vynikající:yes::yes: ukládám na příští rok;-)

senky::-) robila tak moja babička, mamka aj ja a skutočne to krásne vypadne z formičky, ibaže to chce vyklepnúť hneď horúce, keď sa vyberie z rúry, nie vychladnuté. Takže šikovné prstíky alebo rukavice :-D

tejaja: já už s vyklepáváním problém nemám:-O;-) , ale pode mnou holky i s obalením v mouce a nevykleply;-) každý ty zkušenosti máme jiné;-)

senky: nič netreba vymazávať, rada jednoduchá : z cesta odober, urob guličku, obaľ zľahka v múke a potom vtlač do formičky. Upečené horúce klepni formičkou o podložku a krásne ti všetko vyletí von ;-)

Děkuji všem za zájem o recept, já mám staré formičky a zatím jsem problém neměla:-K

Majka8:Leta jsem odmítala péct formičkové cukroví právě kvůli potížím s vyklepáváním:-( letos jsem neodolala pokušení, vysprejovala formičky olejem ve spreji a, sice s obavami, ale super;-). Pekla jsem sice podle jiného, starého receptu po babičce, ale snad se hodí moje zkušenost.

brenda:Ještě tento vyzkouším,když se nezadaří,tak formičky půjdou do koše,už jsem se po dva roky jen nervovala:-//,ale dám vědět,zítra těsto udělám a ve středu vymažu máslem a snad na po třetí se zadaří,jinak formičky jdou do pryč:-))

Majka8: zřejmě máte špatný recept nebo nejsou o.k. formičky. Zkuste jiný nebo tenhle. Ořechy jsem dělala včera, sice podle jiného receptu, pouze první várku jsem dělala s promazáním formiček, pak jsem je vždy po vyklopení jen vytřela ubrouskem a oříšky vypadávají samy po mírném klepnutí formičkou na dřevěné prkénko. Zkuste ještě, jistě to půjde;-)

Tématické fráze:
formičkové cukroví, ořechy né do formiček, prodej vlaskych orechu, ořechove curovi, staré formičky, maso orechy a hrebicek, formickove testa orechy, formickove testo, co ze starých formiček, www tescoma s chuti.cz recepty medu a ořechú, tescoma s chuti orechove kolacky, curoví ořechy, teskoma s chuti c.z, prodej starych formicek, tescoma s chutí recept 11.7.2018, tescoma s chuti recepty ze vcerejska, tescoma silikonove formy na ořechy, ořechove curovi - ořechy, majka57, formičkové rohlíčky s čokoládovým krémem

Suroviny:
mouka hladká, koření hřebíček, mandle mleté, máslo, med, cukr třtinový, máslo, cukr moučkový, piškoty, amaretto

Přidat fotografie receptu