Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Porce: cca 60ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 979 kJ /
3 102 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky209,00 g
Vláknina43,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy224,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme, přidáme kousky tuku o pokojové teplotě, mleté oříšky a cukr. Důkladně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme 1-2 dny v ledničce odpočívat. Krok 2: Kvůli praskání těsta jsem místo klasických zaoblených rohlíčků udělala takové spíš bagetky, nicméně na chuti to rozhodně neubralo. Krok 3: Pečeme zhruba 15 minut při 175°C. Necháme zcela vychladnout a teprve poté obalujeme ve vanilkovém cukru. Uložíme do krabice a schováme do chladu.

Zveřejněno 10. 12. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXgE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXgE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-p:-p:yes::yes::yes:

DlabemeZdrave: Díky moc za nápad , hlavně, že si dělám vanilkový diacukr na posypání :-O:-O:-O:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Holky vanilkovou fruktozu seženete ve zdravé výživě jako vanilkový cukr light, ale já si ji dělám domácí: http://web.dlabemezdrave.cz/?p=1652 :yes:

Recept se mi líbí, ten by šel i pro diabetiky. Vanilkovou fruktozu neznám, ale předpokládám, že by ji mohli mít ve zdravé výživě. Mám tam cestu, tak se mrknu.:-p:yes:

Vanilková fruktóza se dá sehnat ve zdravé výživě? Jinak super recepty zdravé :)

Tématické fráze:
praskání vanilkové rohlíčky, chlebohousky-recept

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, tuk rostlinný, ořechy lískové mleté, cukr třtinový, fruktóza

Přidat fotografie receptu