Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Opět jedna zdravější verze lineckého cukroví, tentokrát z ječné mouky. Ječná mouka má specifickou, lehce oříškovou chuť a díky nižšímu obsahu lepku je lépe stravitelná. Cukroví je slazené obilným sirupem a fruktózou, takže si můžete zamlsat téměř bez výčitek.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min + odležení těsta

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, + odležení těsta)

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 142 kJ /
2 424 kcal
Bílkoviny34,36 g
Tuky138,65 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy247,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme a přidáme k ní ostatní ingredience. Krok 2: Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Na lehce pomoučeném vále vyválíme z těsta plát vysoký zhruba 2-3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Je potřeba myslet na to, že polovina tvarů by měla mít vykrojené kolečko uprostřed. Krok 4: Linecké pečeme při 175 °C zhruba 7-8 minut. Ve chvíli, kdy okraje začínají jen trošičku zlátnout, okamžitě plech vyndáme z trouby a cukroví necháme vychladnout. Krok 5: Vystydlé linecké namažeme marmeládou ze strany, která ležela na plechu. Marmeládou nešetříme, zvláště uprostřed. Přiklopíme dílkem s otvorem a necháme 1-2 dny proschnout. Teprve poté naskládáme do krabice a necháme do Štědrého dne uležet.

TIP: Jak plnit linecké cukroví marmeládou?

Zveřejněno 10. 12. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKj3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKj3

Marie

Komentáře (3)

Tak jsem se letos dala také na zdravé (zdravější) cukroví....a tohle se mi mooooc líbilo. Jen jsem trošku udělala změny, páč jsem musela péct z toho, co bylo doma. Takže ječné mouky jsem dala jen 250g, zbytek jsem dala cizrnovou mouku....a to ani nevím proč, ječné jsem měla celé kilo, ale tak jsem toho pročetla dost a někde radili, že ty jiné, bezlepkové, mouky dodávají křehkost. Osladila jsem 50g sladěnky a 50g rýžového sirupu, dala 2 žloutky a místo Alsanu jsem dala 100g másla a pak podle potřeby dolila sezamový olej...aby těsto bylo správně vláčné. Bylo toho asi odhadem 50g. A ještě jsem přidala trochu strouhané pomerančové kůry. Dneska jsme s dcerou upekly a chutnají dobře...nijak zvlášť sladce, ale to doladí džem :). Musím vymyslet nějaký superzdravý, když už :D. Namočené rozmixované datle mi neprošly, prej fuj, tak asi budu muset vzít zavděk domácí meruňkovou....s cukrem :-S :-D. A dávám bodík, protože to nezklamalo....mně to chutná a s marmeládou to bude super :yes:

Zdravé a stejně krásné, jako to nezdravé!:-)):yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bábovka z ječné mouky, zdravé linecké těsto, ječná mouka,recepty, zdravé linecké, ječmenná mouka, zdravé linecké cukroví, pečivo z ječné mouky, koláč z ječné mouky, moukajecna, ječné cukroví, cukroví z ječnémouky, peceni z jecne mouky, susenky z ječné mouky, recept na ječné linecké cukroví, ktera je mouka je nezdrava, jecne kolace, těsto z ječné mouky, dort z ječné mouky, moučník z ječné mouky, "ječná mouka"

Suroviny:
mouka ječná, tuk rostlinný, sirup obilný, fruktoza vanilková, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu