Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Opět jedna zdravější verze lineckého cukroví, tentokrát z ječné mouky. Ječná mouka má specifickou, lehce oříškovou chuť a díky nižšímu obsahu lepku je lépe stravitelná. Cukroví je slazené obilným sirupem a fruktózou, takže si můžete zamlsat téměř bez výčitek.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min + odležení těsta

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, + odležení těsta)

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 142 kJ /
2 424 kcal
Bílkoviny34,36 g
Tuky138,65 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy247,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme a přidáme k ní ostatní ingredience. Krok 2: Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Na lehce pomoučeném vále vyválíme z těsta plát vysoký zhruba 2-3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Je potřeba myslet na to, že polovina tvarů by měla mít vykrojené kolečko uprostřed. Krok 4: Linecké pečeme při 175 °C zhruba 7-8 minut. Ve chvíli, kdy okraje začínají jen trošičku zlátnout, okamžitě plech vyndáme z trouby a cukroví necháme vychladnout. Krok 5: Vystydlé linecké namažeme marmeládou ze strany, která ležela na plechu. Marmeládou nešetříme, zvláště uprostřed. Přiklopíme dílkem s otvorem a necháme 1-2 dny proschnout. Teprve poté naskládáme do krabice a necháme do Štědrého dne uležet.

TIP: Jak plnit linecké cukroví marmeládou?

Zveřejněno 10. 12. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKj3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké z ječné mouky (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKj3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak jsem se letos dala také na zdravé (zdravější) cukroví....a tohle se mi mooooc líbilo. Jen jsem trošku udělala změny, páč jsem musela péct z toho, co bylo doma. Takže ječné mouky jsem dala jen 250g, zbytek jsem dala cizrnovou mouku....a to ani nevím proč, ječné jsem měla celé kilo, ale tak jsem toho pročetla dost a někde radili, že ty jiné, bezlepkové, mouky dodávají křehkost. Osladila jsem 50g sladěnky a 50g rýžového sirupu, dala 2 žloutky a místo Alsanu jsem dala 100g másla a pak podle potřeby dolila sezamový olej...aby těsto bylo správně vláčné. Bylo toho asi odhadem 50g. A ještě jsem přidala trochu strouhané pomerančové kůry. Dneska jsme s dcerou upekly a chutnají dobře...nijak zvlášť sladce, ale to doladí džem :). Musím vymyslet nějaký superzdravý, když už :D. Namočené rozmixované datle mi neprošly, prej fuj, tak asi budu muset vzít zavděk domácí meruňkovou....s cukrem :-S :-D. A dávám bodík, protože to nezklamalo....mně to chutná a s marmeládou to bude super :yes:

Zdravé a stejně krásné, jako to nezdravé!:-)):yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bábovka z ječné mouky, zdravé linecké těsto, ječná mouka,recepty, zdravé linecké, ječmenná mouka, zdravé linecké cukroví, pečivo z ječné mouky, koláč z ječné mouky, moukajecna, ječné cukroví, cukroví z ječnémouky, peceni z jecne mouky, susenky z ječné mouky, recept na ječné linecké cukroví, ktera je mouka je nezdrava, jecne kolace, těsto z ječné mouky, dort z ječné mouky, moučník z ječné mouky, "ječná mouka"

Suroviny:
mouka ječná, tuk rostlinný, sirup obilný, fruktoza vanilková, žloutek

Přidat fotografie receptu