Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví křehké

V oblíbenosti z druhu cukroví pečeného na Vánoce je zrovna linecké cukroví na jedné z nejvyšších příček. Křehké těsto ovoněné rumem vykrájeno do libovolných tvarů, které následně spojí pikantní marmeláda. A může se i namočit do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kustka kustka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení těsta.

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta.)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 653 kJ /
2 785 kcal
Bílkoviny45,54 g
Tuky144,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy320,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout do druhého dne. Krok 2: Z odleželého těsta vyválíme plát, asi 3 mm silný, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary.
Polovinu z nich vykrojíme s otvorem uprostřed. Krok 3: Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova ( 160 °C / 8-10 minut ). Krok 4: Vychladlé slepujeme marmeládou a následně můžeme okraj namočit do čokoládové polevy.

TIP: Jak slepovat linecké cukroví

Zveřejněno 12. 12. 2013

Poznámka autorky kustka

Cukroví slepuji ještě ten den, co je upeču - do druhého dne zkřehnou (dělá to ten rum).

Posílám odkaz na špendlíky, ze kterých si dělám marmeládu.http://mebio.cz/clanky/303-spendliky-ovoce-z-cest

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví křehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlQW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví křehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlQW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Dajda: Děkuji za radu ;-)

Zastera: Pařížské rohlíčky - pokud myslíte ty s krémem a polevou - změknout velice rychle, jakmile je naplníte. Do té doby zůstanou spíš tvrdé.

Herou byste neměla nic pokazit, pokud je sama hera v pořádku.

Nemůže to být tou Herou? Z Kauflandu za 12 Kč.

Casino: Nedělám si prču, to je pravda. Viděl, jak jsem nešťastná z toho tak mi šel pomoct :-D

Ještě jsem dělala rohlíčky, pařížské rohlíčky a vánoční ořechy a to se mi asi povedlo:-8 Sice je to tvrdé, ale mělo by změknout do Vánoc. To mě taky vyděsilo, že je to jak sušenky;-)

Zastera: "Manžel ty vysoké rozříznul napůl a namazal, "
Si děláte prču, že :-D

Tak teda nevím proč jsem to tak pokazila. V troubě se mě těsto i hodně zvedlo, jako by tam byl prášek do pečiva.. Taky jsem pekla z Hery, ono možná je lepší máslo na chuť. Ale už i to, že v té troubě to tak vyskočilo je divný. Manžel ty vysoké rozříznul napůl a namazal, potom jsem válela těsto už jak papír :-) příště už to snad nepokazím, ještě jsem nepekla:-8

Zastera: "tak mi tam kapl i citron"
To by neměl být problém... Citronová šťáva se do lineckého běžně může přidat :-)
Edit
No, už je to tu psáno, že :-K

Vejce staré nebyly, to bych poznala :-)

Zastera: citrónová šťava by nemala byť problém...zvykne sa pridávať aj do lineckého...

To mě též napadlo, jestli mi ten citron neudělal nějakou paseku. Možná jak jsem strouhala tu kůru tak mi tam kapl i citron a to je ten problém. Jako by to bylo jakýsi i nakvašený. Strašně mi to při pečení vyskočilo:-8

To mě též napadlo, jestli mi ten citron neudělal nějakou paseku. Možná jak jsem strouhala tu kůru tak mi tam kapl i citron a to je ten problém. Jako by to bylo jakýsi i nakvašený. Strašně mi to při pečení vyskočilo:-8

Čo ak je problém v surových vajciach (žĺtkoch)? Staré?

Dajda:
Vy taky neééé, ale máte recht... :-8
Tak mi napadlo, zda to bylo dostatečně upečené ;-)

casino: Nevíte, co se pod oním "divně" skrývá za chuť! :-O

Zastera:
Už moc nepeču..., ale dříve jsem zadělávalo lineckého asi 2kg a v lednici vydrželo v pořádku, při postupném ubírání na různé druhy, pár týdnů až doposledka :-)
Edit
Dajda, jakpak by mohlo toto linecké chutnat divně:-O
Chyba bude jinde..., že by citron stříknutý nějakým smrdutým svinstvem:-?8-(

Zastera: Linecké těsto se normálně do lednice dává, je to spíš k jeho prospěchu. Divně Vám cukroví asi chutná proto, že je úplně čerstvé. Musí se proležet. Ostatně vyhodit ho můžete vždycky, ne? ;-)

Ahoj holky. Je problém, že jsem měla těsto 2 dny v lednici? Cukroví chutná divně nebo se to spraví ještě? Už je mám promazané, peču poprvé tak nevím :-D děkuju za radu

:-K

Skvělý recept, rumu jsem dala asi trochu víc, ale manžel chválí ;) :yes:

Irena P.: To jsem moc ráda;-)

Slepovala jsem vlastním domácím džemem a taky rebarborovým co tu byl na topkách,nejprve jsem neměla odvahu,barva není nejhezčí,ale jsou nejchutnější...zítra mrknu od koho jsem otiskla,teď se mně nechce hledat,ale mohu jen doporučit,dávám i do buchet a jsou první pryč.

Jana Remkova:děkuji moc.

Jani, nádhera :-)

Nadi,z pudinků dělám už léta,jak přes strojek,tak i vyválené,máme ho skoro nejradši,máš pravdu,že je moc dobré:yes::yes::yes::yes::yes: ale musím udělat i nějaké jiné. Letos už ale končím, mám 7 druhů -na chlapa by to mělo stačit,nebo zblbnu a začnu se líčit a malovat:-)):-)):-)):-)):-?:-)):-))

jarda Kadic: toto 3-2-1 je klasické linecké těsto, já raději dělám s pudinkovým práškem (Slepované koláčky)- vyzkoušej :-p
Špagi - všechno se musí zužitkovat a ty připečené kousky jsou nejlepší :-D

rihana: nesmíš to zas brát podle fota doslova, i fotka zkresluje.
Mám taktéž totožný recept podle mamky a i babičky, teď jsem upekla jen trošku, do zbytku jsem dala diasladidlo a diamarmeládu. Co si ale budeme povídat, pravý recept ničím nenahradíš ;-);-);-)
Jinak marmeládu mám meruňkovo jahodovo rybízovou :-p
Manžel se hned vrhá na mírně zahnědlé kousky, přece to nevyhodíme, šetříme :-D:-D:-D:-D

Naprosto stejně peču já.A přesný poměr surovin-3-2-1:yes::yes::yes::yes::yes::yes: marmeládu svoji nemám,ale kupuju v Albertu “lineckou směs“:-p

No vidíte, cukroví světlé nádherné ale mně příjde nedopečné. Takže každý podle chuti.

krásné cukrovíčko:yes::-D

Irule:Děkuji.

Tématické fráze:
krehke linecke, křehké linecké těsto, křehké linecké těsto recept, křehké linecké těsto recepty, krém do lineckého cukroví, křehké cukroví, těsto na linecké cukroví top recepty, recept na křehké linecké těsto, linecké křehké, linecke cukrovi, linecke těsto křehké, klasicke linecke cukrovi, nejhezčí cukroví, nejchutnejsi linecke cukrovi, klasické línecké těsto, recepty na křehké linecke, linecké cukroví top recepty, linecké cukroví albert, křehké linecké kolečka, recept na krehke linecke

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, rum,

Přidat fotografie receptu